Snooz

Idag var en sådan dag då jag gärna hade legat kvar i sängen när jag vaknade. Inte för att jag skall göra något tråkigt eller så utan bara för att det var så jäkla skönt under täcket i min renbäddade säng.
Nu blev det en liten kompromiss med snooz i en halvtimme istället.

Det är väldigt dubbelt på jobbet nu.

Å ena sidan har jag det ganska lugnt med ett projekt som är på väg att avslutas.
Å andra sidan är det orostider då flera av mina arbetskamrater ser ut att få lämna oss vid årsskiftet.
Det har flaggats för organisatoriska förändringar med en sammanslagning av ett par enheter och det tror jag kan vara bra.
Av rent egoistiska skäl kan det innebära att jag får nygamla, trevliga arbetskamrater.

Imorgon, onsdag, sägs det att vi skall få ny information om läget.

Under vissa tider känner jag att jag skulle vilja ha ett jobb där man inte behöver bry sig så mycket och bara kunna släppa allt i samband med att man tar av sig arbetskläderna innan man går hem.
Kunna strunta i organisationsförändringar, utvecklingssamtal och annat som finns runtomkring de ordinarie arbetsuppgifterna och som påverkar så mycket.
Dock skulle jag nog inte klara av att inte lägga mig i efter ett tag. Jag skulle nog vilja påverka det jag upplever som segt och dåligt och då är man lite i samma sits som nu.

Jag har tänkt mycket på det där att jag hamnat där jag gjort. Yrkesmässigt.
Det är förmodligen ingen slump att jag arbetat med människor under alla mina år, trots att jag ibland sitter och gnäller. När jag tittar efter lediga arbeten letar sig blicken till liknande arbetsuppgifter jag har nu, eller åtminstone yrken där människor är inblandade på ett eller annat sätt.
Jag kommer nog aldrig att bli golfbanearbetare annat än kortare perioder på sommaren.

Minus 13 grader imorse när jag vaknade. Det börjar bita lite i kinderna nu.
Ikväll tror jag minsann att det blir underställ på för att gå ut på golfbanan med Zacke och få kinderna frostbitna.

I min förra bil hade jag en motor- och kupévärmare. Saknar det nu kan jag säga.



VCD

(Tillfällig?) Comeback

När snön har lagt sig och minusgraderna regerar har viss lust att skriva åter infunnit sig. Om det beror på dessa två ingredienser eller annat vet jag inte.

Som varande ansvarig för husets snöskottning hemmavid hade jag lite att göra igår. Blåsten skapade drivor som jag fick ta bort och även trottoaren utanför var renskrapad när natten föll över Marieberg.

Adventsfika med före detta grannar stod på programmet tidig kväll och det var riktigt trevligt.

Hösten har gått väldigt fort. Veckorna susar förbi och om två dagar är vi framme i december. Bra då att snön ligger som en påminnelse av att det faktiskt är vinter.

Ljusstakarna brinner i fönstren och mitt konto för värmeljus brakar i höjden och det är ganska mysigt att kura ihop sig i soffan med vovven och bara ta det lugnt.
Spenderar ganska mycket tid på nya KMTI. Totalt sett ett jättelyft med de nya lokalerna trots att det i vissa stycken kan kännas lite opersonligt jämfört med de gamla lokalerna.
Spinninglokalen är riktigt bra och skall besökas ikväll igen.
Sitter på jobbet och skriver och om en liten stund är det fika och sen drar dagen igång på riktigt.

Kalendern är mer eller mindre tom idag och jag hoppas att det blir en lugn dag.

Som sagt...om detta var en tillfällig återkomst eller nystart av ett mer kontinuerligt skrivande återstår att se men titta in då och då för att se efter.



VCD

RSS 2.0