Förmån

Sist i förra inlägget skrev jag att jag skulle åka till skogen efter mötet. Det visade sig vara halvsant. Sant var att jag promenenerade genom skog...



för att komma fram till...




där jag satte mig en stund och insåg att kommer man bara fram till rätt ställe så behöver man inte sitta en längre stund för att få känslan av lugn och ro i kroppen.

Jag längtar redan efter nästa tillfälle då skogen och vattnet finns där att bara avnjuta.


VCD

Vintern rasar...

På torsdag är det Valborgsmässoafton då vintern skall sparkas ut. Med hänsyn till vädret den senaste tiden känns det som att man gör det försent. Vintern är puts väck om ni frågar mig!
Det har varit underbart väder den senaste veckan och skall enligt prognos fortsätta, åtminstone till fredag.
Fullt lika skönt är det inte för de av oss som gillar att sova i svala sovrum, typ 14-15 grader. Redan nu är det lite jobbigt och vad månde inte bliva framåt sommaren. Borde nästan vara lag på att hyresvärden skall montera in air condition i alla hus på Marieberg med omnejd ;)

Mitt avslut med cybersnacksvärlden skedde i söndags. Det känns bra. Ingen som ifrågasätter varför det är skönt att vara i skogen eller varför man längtar dit.
Det enda som återstår är denna blogg där jag skriver med ojämna mellanrum men det blir ju knappast konversationer utan snarare åsikter om det jag skrivit, så jag räknar inte bloggen som cyberkonversation.

Två dagar kvar av arbetsveckan och sen en lite längre helg.

Sista (?) mötet angående innebandy avseende mitt engagemang sker ikväll...har lovat mig själv att tacka nej till allt som erbjuds. 16 år får räcka.
Golfmöte imorgon angående tävlingsprogrammet med de killar och tjejer som kommer att jobba med tävlingarna. Första tävlingen i vår regi sker söndag 17 maj.

Banorna runt om i Värmland börjar öppna och inte minst "min" bana, Bryngfjorden är öppen sedan i söndags. Kanske blir nån runda under helgen.

Efter mötet som startar om en halvtimme blir det hem för att byta om och sen en tur i skogen med vovven.


VCD

Cybersnack-nej tack

Jag har tagit beslutet att skita i att logga in på msn samt att avaktivera mitt konto på Facebook. De personer som känner mig och som jag vill ha kontakt med har mitt telefonnummer. Vidare har jag telefonnummer till de personer som jag vill något eller bara prata med.

Det kan ju inte vara vettigt att logga in så fort man sitter vid en dator för att se vad personer jag känner mer eller mindre har gjort eller gör. Det känns om ett tvång nästintill.
Jag har precis haft en bra diskussion i detta ämne där vi var väldigt överrens om att det bara blir ytligt och folk man egentligen inte känner som är "vänner" på exempelvis Facebook inte har en aning om vem jag är som person och inte ens ids ta reda på det (att jag satte vänner inom " " är inte ironiskt menat utan är det namn som Facebook använder för kontakter). Att det blir ett stressmoment.
Mitt avslut, måhända tillfälligt, med cyberkonversationer kommer att ske inom kort.

För övrigt har jag nyss kommit in efter att ha träffat en person på riktigt (IRL för cybernördar) och det är tusan så mycket trevligare, givande och utvecklande än att skriva inlägg, mess, meddelanden, hälsningar på diverse sidor och därmed ha en platt konversation via nätet.

Nej, tacka vet jag att sitta på ett skönt ställen en ljum sommarkväll och prata


VCD


En dag att glömma

Onsdag 22/4 är en dag att glömma...eller, nej, komma ihåg.
Det var årets första grill...helt spontant!
Det var en kväll vid Vänerns strand med skratt, vovvar, mer skratt, mer vovvar som endast marginellt stördes av traktens motoriserade ungdom som tränade sladd med en gammal Saab.

Det var helt enkelt den hittills bästa kvällen under 2009 =)

Tack!




VCD

Diken och lera

Somnade som en stock igår vid niosnåret vilket är tidigt för att vara jag. Detta föranledde naturligtvis att jag vaknade tidigt imorse men det var rätt ok att ta det lugnt på morgonen för att kolla lite nyheter och inte behöva stressa. Kanske ska testa det nån mer gång.
Dagen tillbringades sedan mestadels i en källare för planering.

Därför var det extra skönt att direkt efter jobbet åka ut i skog och mark (mest mark) med bästa tänkbara sällskap för att promenera, prata, skratta och se vovvarna leka. Nåja, att dom lekte i diken och därmed blev förbannat leriga var kanske inte så kul men nu är i alla fall min hund duschad och väntar på att bli borstad när han torkat ytterligare.
Att solen dessutom kom fram till slut så att vi kunde sätta oss och känna lite vårvärme var riktigt härligt. Livskvalitet!



VCD






Jag och 14000

Nu var det några dagar sedan jag skrev och jag skall försöka sammanfatta tiden sedan senaste inlägget.

I torsdags hade jag ett missat samtal på mobilen som visade sig vara en inbjudan att följa med till Stockholm på SM-finalerna i innebandy. Dessa avgörs för både herrar och damer i en match som spelas i Globen.
Vi var där igår tillsammans med ca 14000 andra åskådare och det var kul. Fullt lika roligt var inte våra platser som var strax under taket och med min höjdskräck så var det bitvis ganska jobbigt.
Dock roligt att äntligen varit på plats på finalerna samt i en fullsatt Globen.

Hålen i plåten är åtgärdade med glasfiberspackel och jag får säga att jag är relativt nöjd med resultatet. Lite mer sliping och färg så ser det ut som tidigare, tiden innan hål.

Veckan på jobbet innehöll mest en massa möten på olika ställen. Tyckte jag for runt och satt vid diverse bord mest hela tiden. Hoppas att kommande arbetsvecka blir mer vanlig.

Två möten om golf hanns också med.

Idag, söndag, har jag bara haft det lugnt och skönt. En minipicknick inledde dagen och trots lite blåst var det väldigt trevligt. Lite sömn, tv och Jens Lapidus har också varit inslag under dagen.


VCD

Kex

Igår var jag och Zacke till veterinären. Han fick örat tömt på blod och husse fick plånboken tömd på cash. Att sen skaffa medicin till honom var ju inte direkt gratis heller.
På kvällen började dock örat svullna upp igen så det får bli ett nytt samtal till veterinären imorgon. Jag har i och för sig återbesök på tisdag men tusan vet om jag kan/vill/orkar/bör/törs vänta tills dess? Får se vad medicinen gör för verkan först kanske?

Nåja, relativt glad ihågen införskaffades diverse material, färg, lack etc för att börja ta hand om rost på bilen.

Döm min förvåning när det gick hål rätt genom den jäkla plåten. Den hade samma hållfasthet som ett Mariekex ungefär. Idag har därför införskaffats spackel och annan geggamojja som skall appliceras imorgon kväll samt som helgarbete. Helgarbetet kommer vidare att omfatta (mer) rostborttagning, slipning och målning av ovan nämna bil. Jag hoppas nog kunna klämma in lite annat under helgen också.


VCD

Premiär

Idag slogs årets första golfbollar. Låt vara att det var på driving rangen men det var otroligt kul!

Jag fick känna av att jag slarvat med mina ryggövningar men idag spelade det ingen roll =) (jag kommer naturligtvis att träna ryggen bättre nu).

Svingen hade övervintrat i hyfsat skick och de flesta bollarna gick åt rätt håll. Med vädrets makter på rätt sida så kommer nu slagträning att ske regelbundet så att årets mål kan bli en realitet.




VCD

Andningshål

Våren är trevlig på många sätt. En anledning att jag gillar våren är att det finns flera andningshål, dvs lite längre helger som kommer med viss regelbundenhet.
Hösten har en total avsaknad av dessa helger medans våren har fått allihop.

Nu stundar en fyradagars arbetsvecka. Sen dröjer det endast någon vecka innan det är valborgsmässoafton. Efter ytterligare några veckor är det kristi himmelfärd. Allt detta sammantaget gör att våren brukar gå rätt fort.

Vädret den senaste tiden har varit bra. Det börjar bli torrt i markerna och väl i skogen hörs bäckarna porla när smältvattnet rinner undan. Det är en lisa för själen att vara i skog och mark denna tid.

Sista dagen på denna korta påskledighet skall bland annat ägnas åt lite golf. Ja, det går inte att spela på banan ännu men jag tror att jag skall testa svingen efter att den legat i dvala under vintermånaderna.


VCD

Söndagslunch

Helgen rullar på och samtidigt som jag haft det lugnt och skönt har jag fått en hel del gjort.

Hade en riktigt bra stund i skogen tidigare idag som avslutades med måltid hemma hos mig. De som deltog i den spontana lunchen ses på nedanstående bilder =), ja, förutom jag själv. Nån var ju tvungen att fota...











VCD

Hjulen varar ända till påska

Då var sommardäcken på.
Hur kan nånting, som tar max 45 minuter när man väl sätter igång, vara så svårt att ta sig för?

Passade även på att städa och rengöra bilen invändigt vilket var välbehövligt. Underbart väder att jobba utomhus i. Zacko låg i trädgården när husse grejade =). Han såg ut att trivas i solen på gräsmattan.

Underbart skönt att kunna åka ut till golfbanan och det finns folk där, en möjlighet att köpa en kopp kaffe och prata skit...det är nära nu =)


VCD

Times they are achanging

När jag var liten var detta den tråkigaste dagen på året tillsammans med juldagen. Anledningen är enkel. Man fick knappt gå ut och det fanns absolut inget att göra. Allt var stängt!

Nu är tiderna annorlunda och dagen har hittills ägnats åt att kolla lite Frasier på dvd. Vi (jag + bror) har varit hos mamma och ätit kalops..så gott.
Jag har hämtat biobiljetter för att se "Män som hatar kvinnor" ikväll. Jag har fått olika bud på huruvida filmen är bra eller inte. Lika bra att avgöra själv.
Skall kolla innebandy på TV4-Sport om en kvart och därfter vidtar nämnda bio.

Bilvård står annars på schemat för helgen. Med fint väder imorgon skall beamern, liksom Jesus återuppstå.
Sommardäck ska på, dammsugning skall genomföras, invärtes tvätt och städning är nödvändig, bagaget skall rensas så att golfutrustningen får plats och eventuellt sker en utvändig tvätt också.

På Bryngfjorden är det blött men med vind och värme kan det ganska snart vara spelbart. Vivvarna testade mer eller mindre all blötmark på banan häromdagen. Även vissa dammar och diken testades avseende djup och lerighet.

Skall försöka att testa lite andra marker också under helgen...Sörmon kanske eller varför inte Hammarö Golfbana?

Vivven har fått blodöra...en ansamling av blod i höger öra gör att det slokar men han har inte ont. Veterinärbesök på tisdag om inte tidigare. Tur att det är så billigt att gå till djurdoktorn...NOT.

Nu väntar den (för mig) nya soffan.


VCD

Då var det över...

Jag hade en mycket skön timme på flygfältet idag med två vivvar som lekte i det torra gräset. Själv satt jag och filosoferade i solen...
När jag lämnade åter den yngre av jyckarna fick vi varsin present jag och Zacko. Uppskattades av båda =)

Kvällen innebar ett möte som innebar att jag inte kommer att vara tränare kommande säsong. Det innebar vidare att "mina" tjejer inte har något lag just nu. Det var den tunga biten av mötet men vi ledare skall försöka att hjälpa tjejerna till nya föreningar kopplat till den ambitionsnivå den enskilde spelaren har.
Att min tränarkarriär är över är inte tungt :)

Jag hoppas att det soliga vårvädret fortsätter så att det kan bli en påsk när man kan vara ute med vivvar, däckbyte på bilen, nån cykeltur och allmänt välmående.

Två arbetsdagar återstår av veckan...vill att dom går fort. Inte för att det är tråkigt utan för att det skall bli skönt att vara ledig.

Just nu pågår sudden i final 4 mellan FBK och HV.

VCD

Aj aj..

Cykeln framme och cyklad på under förmiddagen. Känns i vissa delar att man inte cyklat på ett tag..aj, aj..
Tur att man har en mjuk stol på kontoret ; )


VCD

Färdmedel

Cykel hämtad

Cykel undersökt

Reservdelar inköpta

Reservdelar applicerade

Cykel tvättad och avfettad till viss del

Cykeldelar smörjda

Cykeldäck pumpade

Cykel testcyklad

Cykel fungerar

Cyklar nuförtiden (dvs med start imorgon)




VCD

Pimme

Thåström var så bra som jag hade hoppats och trott. Bandet bakom var nytt för mig men de var tajta och tunga. Starten med nya "Kort biografi med litet testamente" satte stämnngen direkt.. Bäst bland bra var nog "Var é vargen" tillsammans med "Vacker död stad" som dock avbröts när huvudpersonen snubblade över en kabel varvid strömmen dog nån minut. Låtarna från senaste skivan funkade bra tillsammmans med det lite äldre materialet. Pimme var i toppform och publiken njöt av varje sekund. Han spelar i sommar i Karlskoga igen, då tillsammans med Anna Ternheim. Kan nog bli en resa dit.

Helgen har annars bland annat inneburit två fina morgonpromenader. Dagens var i, för mig, nya marker som var sköna att vandra i för såväl vovve som husse. En vilostund i solen vid en rastplats var otroligt rogivande och en stor dos livskvalitét.

Igår hade vi finbesök när Zackos bästa kompis kom hit.

Färjestad har kopplat ett litet grepp om finalen efter seger borta mot HV med 3-1 idag.

Veckan som kommer har jag inte så stor koll på just nu annat än att jag har möten på såväl tisdag- som onsdag kväll. Mötet på tisdag kväll innebär slutpunkten för mitt tränarskap inom innebandyn efter sexton år.
Vidare vet jag att jag är ledig på fredag och att helgen är fyra dagar lång.


VCD

Lägesrapport

Helg

Blöt hund (duschad) efter skön promenad

Hockey på tv'n om 20 minuter

Thåström om 25 timmar

Lagom mjuk soffa med filt om behov uppstår

Nya böcker på nattduksbordet

Vårväder, dock lite kyligare på Hammarö idag

Lägger jag samman det som står ovan så är läget bra och under kontroll =)


VCD

Badsäsong

Zacko - "Kolla Sirius, vattenhål....vi springer dit, lägger oss i det och gör vår respektive matte och husse fulla i skratt samt lite småtokiga för att vi blir blöta och skitiga"

Sirius: -"Kanon, räkna med mig"


Vi ligger här ett tag  va?

Mmmm, vad skönt!

Nästan som en badplats

Jag hittade nåt kul





VCD


Intermission

Städningen tar paus idag eftersom det är hockeyfinal på TV. Färjestad spelar första finalen på bortaplan i Jönköping och jag ämnar titta på denna tillställning och då får hushållssysslor stå tillbaka, tro det eller ej..

På jobbet lottas det ut biljetter till finalmatcherna i LLA. Om jag vann till matchen på fredag? Nope, knappast troligt eftersom jag aldrig vinner nåt!

Det har varit fullt ställ på jobbet idag och dagen gick följdaktligen väldigt fort. Efter jobbet vidtog klippning så nu är man välklippt igen, dock ej snaggad.

Vädergudarna har varit med oss idag. Ett fantastiskt vårväder har inneburit att all (nästan) snö har försvunnit igen. Snälla vädergudar...låt det vara som det är. Vi behöver ingen mer snö...jag lovar!
10 grader och sol funkar nämligen alldeles utmärkt.

På lördag väntar konsert med Thåström...skall bli väldigt trevligt. Jag har väntat ett bra tag nu sedan infon om spelning i Karlstad kom så det börjar bli dags.

Sökte hejvilt efter ett klipp på nån hockeymålvakt som värmer upp att infoga i detta inlägg men det var som förgjort. Ledsen...
Istället blir det en bild på yours truly med ny frisyr, eller ja, kortare i alla fall.



VCD

RSS 2.0