Ta mig tusan..

Idag har jag köpt min första mopp någonsin. Jag har haft moppar tidigare men kommit över dessa på andra sätt. Väl hemma så var det test av den nyinköpta produkten direkt och nu skiner badrummet.

Jag har lagt upp min vårstädning på så sätt att det blir ett rum i taget. Återstår gör endast mitt egentliga rum i min etta. Vidare kommer en stor tvätt att ske, förhoppningsvis under helgen. Bilen skall göras vårfin med dammsugning och så småningom även rostborttagning.

Nej, nu hinner jag inget mer. Jag skall tvätta fönster...eller, nej, där gick gränsen just nu. Jag käkar nog lite istället.


VCD


Bok, sko och en skurtrasa

Jäklar i min låda...efter jag kom hem från jobbet kom någon form av energi över mig så jag har skurat hela jäkla köket, dammsugit och kastat en massa skit i säckar som skall fraktas till en återvinningsstation om jag kan hitta nån.

Vet inte om det var inköpen av en ny bok och ett par nya skor som gjorde att energin kom men jag körde på så länge det varade och det var en och en halv timme.

Genom att gå med i Club Intersport fick jag dojjorna 250 kronor billigare. Tror inte att jag förbundit mig till något konstigt med att skaffa detta medlemsskap.

Frågan är om jag måste köpa nåt imorgon, och i så fall vad, för att ta badrummet och mitt enda rum med samma frenesi?

Nej, nu blir det hockey.


VCD

Skulle bara läsa lite..

Helgen började med en jätteskön och trevlig promenad i snö och skog med födelsedagsbarnet för dagen. Då får man räkna med att bjuda till lite, t ex att låta födelsedagsbarnet ha några frikast med snöboll för prickskytte mot ryggen (för det kan väl inte varit meningen att träffa skallen antar jag=) ).

Därefter väntade frukost och en lugn skön dag med lite tv, läsande och allmänt slöande. Kvällen ägnades åt hockey och omställande av klockor innan sängdags.

Söndagen har hittills fortsatt på samma spår. Bestämde mig för att läsa en stund vilket ledde till att jag tyckte det skulle vara skönt med vila vilket ledde till sömn i tre timmar :-)

Nu väntar innebandyslutspel på tv'n och däefter blir det nog en vanlig söndagskväll.


VCD

Fredag

Fredag igen...skönt.
Efter att ha inlett veckan med att vara hemma ett par dagar så har det gått fort och varit en bra vecka.

På pluskontot:
Trevligt och lärorikt på hockeyn i onsdags.
Köpt biljett till Thåström.
Lön

På minuskontot:
Snö...igen! 


VCD

Sarg och läktare

Känner mig jättebusig. Sitter nämligen på jobbet och bloggar. Har ca 20 minuter kvar innan hemgång och endast fredag återstår sedan av veckan.
Hockeyn igår var kul. Jag lärde mig dessutom att det finns jättemycket annat att titta på än själva matchen ; ). Vidare är det läckert med målvakter som värmer upp, att alla arenor ser likadana ut..."vadå, en sarg och läktare". Gäller helt enkelt att vara på tå så att man inte missar det som sker omkring en =)

Skrev häromdagen att det kommer en födelsedag denna veckan och inte minst lön. Jag ändrar på dessa på förekommen anledning och skriver istället att denna vecka kommer det lön och inte minst en födelsedag.
Förberedelser är vidtagna och går förhoppningsvis i lås.

Ryktet (smhi) säger att det skall komma snö imorgon...hmm, inte så kul längre. Vill ha vår för hela slanten.


VCD


På plats

Då var hockeybiljetterna på plats, det vill säga, i min hand =)

Vänder Skellefteå på detta och vinner ikväll?
Nja, det finns just nu inget som pekar på det men oavsett skall bli otroligt skoj att åka och titta då jag inte varit på hockey på flera år.


VCD

Söndag kväll

Tvätten är klar - skönt

Mat är lagad och uppäten - mätt

Både husse och vovven är nöjda och tyckte att eftermiddagspromenaden var trevlig.

Både husse och vovven skall ligga i soffa (husse) och golv/säng (vovve) och kolla på massa idrott på tv ikväll. Dock osäker på vovvens intresse av idrott.

Veckan som kommer innehåller bland annat årsmöte i golfklubben, hockey i LLA för första gången på flera år, planering på jobbet, övergång till sommartid, skitväder imorgon enligt smhi.se, en födelsedag och inte minst, lön.


VCD

42 år

Rubriken är förutom min ålder den tid det tog innan jag stod i en kassa för första gången, men nu är det gjort.

Det snöar idag...hmmm, ett av de bakslag jag skrev om för en tid sen kommer redan. Verkar kanske inte bli så mycket men eftersom det var dryga 10 grader igår borde snön ha stannat uppe i molnen.

Tvättar för fullt....såååå tråkigt!

Promenad sen....såååå trevligt =)


VCD

Dygnsmedeltemp från 0 till 10°C, 7 dygn i sträck

Igår såg jag ett par bäckar där vattnet rann sådär vårigt. Det var underbart och vädret förstärkte bara känslan av att våren är här eller snart i alla fall.

Vår enligt meteorologisk definition: dygnsmedeltemp från 0 till 10°C, 7 dygn i sträck

Idag har jag varit på VM i tråkiga konferenser...kunde nästan betalt för att slippa skiten.

Annars har veckan varit bra i det stora hela. Jobbet har flutit på som det ska. Trevligt sällskap på promenader med mycket skratt, blöta fötter och halkiga vägar har varit skönt och rogivande.
En nedspydd säng (av hunden) är nästan det enda som stört friden tror jag.

Helgen skall anvädas till att läsa, kolla hockey, promenera i solen och må bra.


VCD

Är våren här?

De senaste dagarna har bjudit på vårväder och snön smälter för fullt. Det enda som inte är bra med detta väder är att vovven drar med sig fem kg sand efter varje stund ute. Dock finns ju en relativt ny dammsugare i det Berntssonska hemmet så det löser sig.
Tyvärr blir det säkert ett par bakslag med snö innan våren tar sitt riktiga grepp om oss.

Förutom vädret är det ett säkert vårtecken med slutspel i alla vinteridrotter. Just nu är det paus i kvartsfinaler i såväl hockey som innebandy och zappandet pågår för fullt mellan diverse kanaler för att ha koll på vad som sker på arenor runt om i landet.

Denna veckan är den första sedan, jag vet inte när, då det inte finns en enda kväll som är planerad med möten eller träningar. Skönt.

Bakhjulsskruvar till cykel måste införskaffas så att jag kan få ordning på hojen som stått still en längre tid.

Nej, nu blir det mer slutspel på tv'n


VCD

Ett gott slut

Avslutningen av (arbets)veckan blev också helt ok. En dag där jag for kors och tvärs, fram och tillbaka men den gick fort och det var bra resultat. Totalt sett är jag nöjd med veckan, såväl på som utanför arbetet.

Bilen är åter.

Morgonpromenaderna är trevliga och sköna =)

Böckerna jag beställt har kommit.

En ansökan har gått iväg.

Färjestad gick lätt vidare.

Skall tydligen bli bra väder i helgen.


VCD

Hyfsad fortsättning

Efter den goda starten har veckan fortsatt ganska bra. Morgonpromenaden är en hit...mycket trevligt att slippa knata runt själv. Det är inte ens svårt att gå upp. Jag har vaknat före klockan i princip alla dagar.
Jobbet har flutit på antar jag. Planeringen idag kändes kreativ, nyttig och inte minst effektiv.

Fullt lika bra har inte bilen varit. Inlämnad på verkstad idag. Förmodad hämtning imorgon och då medföljer tydligen en räkning på ca 10 papp...bilar suger som investering, men funkar bra som transportmedel.

Eventuellt endast ett par möten kvar på min innebandykarriär....om planeringen mellan fyra oilka föreningar går i lås pensionerar jag mig från innebandyn på aktiv ledarnivå och skall bli åskadare istället. 15 år på seriös nivå får räcka.

Veckans höjdare: föreläsningen med Pelle Sandstrak. Han återkommer den 7/5 till Karlstad. I'll be there

Thåströms nya är släppa och h*ml*dda*d (kan inte skriva ut ordet då det inte är tillåtet att l*dda ner musik.

Fredag imorgon...alltid positivt. Lite möten naturligtvis och sen väntar en oplanerad helg =)


VCD

En bra start

Veckan har fått en bra start...

Arbetsdagen innehöll mest möten men de var bra och ledde framåt.  En skön promenad följde som gav sol, skratt och lite motion =)
Kvällen skall avslutas med ytterligare ett möte.

Bra film: "Nothing but the truth".

Bra böcker: hoppas jag att de jag beställde är. De har äntligen kommit men är ej uthämtade ännu. Skall dock ske innan kvällen möte.

Bra idé: att träffas med vovvarna på morgonen.

Veckan i övrigt då?
Möte imorgon kväll.
Hundstund planerad till onsdag eftermiddag/tidig kväll
Planeringsdag på jobbet.
Föreläsning
Hockey på tv'n
Läsa
Bio? ("Män som hatar kvinnor" i så fall)





VCD

I'm spotified

Vet inte om man kan göra en böjning av Spotify men jag gjorde det i alla fall. Tack vare en lite tävling så har jag nu detta lilla käcka musikprogram, ca tre månader eller nåt efter alla andra. Började direkt göra en spellista och fastnade en stund...kul!

Mitt alarm på bilen gick nyss...ingen där men strul. Jag tror att en säkring gått som får undersökas imorgon i dagsljus.

Var ute i snön med två glada vovvar igår. Det var djupt på sina ställen och vovvarna hoppade runt snarare än sprang. Mitt eget gångsätt kan nog beskrivas med relativt långsamt pulsande i den sega snön. Vi hade roligt och det var det viktigaste.

Ledig på fredag...bara för att jag vill. Skall bli skönt.

Imorgon är det möte med innebandytjejerna. Sista mötet för min del innan sommaren?
Kan eventuellt bli nån mer träff men i stort sett är det uppehåll nu. Planen är att göra ett sista år kommande säsong men det kan bli att jag gjort den sista redan. Detta är beroende av hur spelarna resonerar inför nästa år och vilka som vill fortsätta att spela mm mm.
Helt klart är att det blir fika imorgon kväll med laget =)

Väntar på en beställning från Bokus...kom snart!


VCD

RSS 2.0