Liten kvällsrapport

Sitter nyduschad och nyäten framför datorn och surfar runt lite. Zacke ligger på golvet och ser ut att ha det ganska bra. Det känns rätt okej för husse också.

Första träningspasset för veckan är avklarat.

Förstår inte varför jag skall ha så förtvivlat svårt att komma i säng på kvällarna. Klockan hinner bli såväl halv tolv, tolv och till och med halv ett vissa kvällar innan jag lägger mig under täcket.

Imorgon startar jag ett litet projekt som skall pågå under februari månad.
Bland annat skall det bli ändring på ovanstående, det vill säga att jag skall i säng senast klockan elva varje kväll innan arbetsdag.

Måste köpa ett par nya joggingskor.
Känner för att sticka ut och springa lite igen men mina dojjor är helt slut för löpning.

Ville nog inget speciellt med kvällens inlägg.



VCD

Slutet gott, allting gott?

Klockan 01.30 inatt hade jag klockan på ringning för att kunna stiga upp och plocka ut mitt snus från ugnen. Det hade då stått i ugn sammanlagt 36 timmar.
Imorse vid 06.30 gjorde jag så de sista åtgärderna genom att hälla i ett fuktbevarande medel samt smakämne, blanda med elvispen och därefter in i kylen.

På fredag skall det tas ut ur kylen och testas.

Känslan av att på morgonen stå med en elvisp i näven och blanda snus var minst sagt surrealistisk.

Nåja...nu sköter det sig själv några dagar.


Var ute på Bryngfjorden ett par timmar igår. Efteråt var Zacke rejält trött och tog det lugnt i sängen resten av dagen.

Veckan som kommer ser ut att bli ganska vanlig men det hinner ju ändra sig både två och tre gånger innan fredagen är här.

Januari har gått fort. Imorgon är det den första februari vilket formellt är den sista vintermånaden.

I tisdags vann jag två konsertbiljetter till Sator på Nöjesfabriken. Skall bli kul att återuppleva detta Borlängeband som gjort comeback i år efter att ha legat i träda några år. Konsteten är den 12/4.
Jag svarade rätt på några låtar på radion och när dom ringde upp mig för att svara på frågorna låg jag på en massagebänk vilket jag tror inte tillhör de vanligaste svaren på frågan "vart befinner du dig?".



VCD

Tillverkning pågår!

Efter att ha gjort några kompletterande inköp idag så står nu ett kilo snus i ugnen och myser till sig.

Jag började med att vispa en liter vatten med innehållet i en påse för att därefter lägga till tobak och fortsätta blanda med elvisp.
När detta var blandat fördes geggan över till två plastburkar som skall stå i ugnen 24 timmar.

Efter ett dygn i ugn skall nytt vatten med nytt pulver åter blandas tillsammans med tobaken och åter in i ugnen. Nu i tolv timmar.
När dessa tolv timmar gått skall det mixas en sista gång tillsammans med en klar vätska, som jag just nu glömt namnet på, lite smakämne och sen är det klart. Det rekommenderas fem-sju dagar i kyl för att alla smakämnen skall komma fram ordentligt innan man använder snuset, så på fredag borde jag kunna testa mitt hemgjorda snus.

Det är grymt svårt att köpa dammsugarpåsar. När jag väl kommer ihåg vad min dammsugare heter så får jag åka stan runt för att finna den modell jag skall ha.

Har även köpt på mig lite städprodukter. Får se om det infinner sig någon inspiration imorgon för detta. Om inte så finns ju prylarna när det väl infaller.



VCD

Baka snus

När man som jag snusar lössnus så säger man ibland att man bakar snusen, det vill säga att man kramar till den lite. Vissa kallar även lössnus för just baksnus på grund av ovanstående.

Under helgen skall detta tas till en ny nivå då jag skall tillverka eget snus vilket kommer att innehålla en ugn, en hink och en elvisp.
Under cirka 40 timmar med start imorgon lördag kommer jag att baka snus.

Jag har varit och köpt en sats som skall ge 55 dosor för det facila priset av 7 kronor per dosa.

Affären där jag var och inhandlade nämnda produkt var i sig intressant. Det var en blandning av "gör-det-själv"-produkter kan man säga.
Förutom snus- och vinsatser innehöll affären även dildos och andra sexhjälpmedel.
Allt i en gör-det-själv-anda.



VCD

Normal?

Synundersökningen gav vid handen att jag såg lite sämre på långt håll samt att det i övrigt var ganska normalt.
Jag kommer nog att behöva läsglasögon inom kort och skall kolla med min arbetsgivare angående betalda terminalglasögon som är mer eller mindre samma sak.

Popspinning idag med halva jobbet med som gäster.

Sjukdom på jobbet en masse. Flera är hemma, endera för att man är sjuk själv eller för att barnen inte är krya. Kommer jag att gå omärkt genom detta eller väntar några dagar hemma inom den närmaste framtiden?

Det finns nog annat med mig som inte är normalt när nu synen verkar funka.

En lugn helg väntar. Skall bli skönt.

Kanske återkommer under dagen om nåt kul skulle hända.



VCD

Domedagen

Idag får jag domen.
Ser jag bra eller behövs hjälpmedel?
Klockan fem i eftermiddag startar undersökningen hur som haver.

Massagen är fixad. I tisdags kväll fick min rygg, mina axlar och min nacke en välbehövlig genomgång. Skönt!

Under helgen skall jag göra eget snus. Om allt funkar kommer en dosa att kosta sju kronor istället för som nu, cirka femtio.

Bra träning igår med spinning och core.
Lite annorlunda core med annan instruktör. Inte bättre eller sämre..bara annorlunda.



VCD


Massageinstitutet....var god dröj.

Jag vill ha rygg-, axel- och nackmassage!
Nu!

"Min" massör var såklart ledig idag när jag ringde och har ingen tid förrän torsdag.

Mitt andraalternativ, där jag har en innestående massage, är onåbar på telefon.

Jag känner mig så stel att det leder till lätt huvudvärk och jag har fått några "svoschar", dvs, halvsekunders yrselattacker, under dagen.
Ordet "svosch" kommer att att det svoschar till i skallen..det är mer än ett sus så att säga.

Imorgon blir det en stund i massagestolen på jobbet för att i alla fall få bort lite.



VCD

Hjälpmedel på ingång?

En mycket lugn helg är på väg mot sitt slut och jag skall väl komma i säng inom ett par timmar.

Det har varit vila som stått i fokus såväl lördag som söndag med det undantaget att jag var och tränade tidigare idag.
Det har inte varit vila för att jag varit särskilt trött eller så utan bara för att möjligheten fanns. Väldigt skönt!

Kommande vecka vet jag att synundersökning står på schemat. På torsdag skall jag få reda på om jag har blivit såpass gammal att jag skall ha läsglasögon.
Om jag skall gissa kommer beskedet bli att glasögon behövs. Jag har den senaste tiden märkt mer och mer att jag behöver sträcka fram armen längre och längre för att kunna läsa en text.

Jag har suttit och kollat lite på tävlingsupplägget för 2011 på Bryngfjorden men det är svårt att få riktig inspiration då det är vinter ute.
Känslan för golf vill liksom inte infinna sig i januari och det är ett sundhetstecken :)

I övrigt under veckan som kommer, ser det idag ut som att det blir en ganska ordinär vecka med jobb och träning. Jag har lite planer på storstädning nästa helg men det är otroligt lösa tankar.

Nu skall jag förkovra mig genom att titta på dagens Sportspegel som jag har inspelad.



VCD

110120

Minusgraderna råder åter ute och luften var imorse lite torrare än vad som varit fallet de senaste dagarna.

Själv är jag lite stelare än vad som varit fallet de senaste dagarna men det tillskriver jag träningen igår med såväl spinning som core på schemat.

När jag kom ut imorse var det full fart på gatan med lastbilar och traktorer som tar bort snövallarna. En del av nämnda vallar är jag nog ansvarig för efter mitt idoga skottande härom veckan.

Jobbet rullar på och jag försöker sätta mig in i de nya arbetsuppgifterna. Det är väl inte så stora skillnader mot tidigare men lite nytt är det som skall in i skallen.

Lite senare:

Stelheten sitter fortfarande i.

Spotify rullar för fullt nu med E.L.O i högtalarna...riktigt bra!

Märkte igår att ljuset är på väg att återvända. Det var betydligt ljusare när jag gick hem vid fyratiden än vad jag märkt tidigare.



VCD

Än slank han hit...

Helgen spenderas på en herrgård utanför Nora tillsammans med styrelsen i golfklubben.
Ganska trevligt, god mat och dessutom blev en hel del gjort.
Zacke var med och fick bo på hotell. Det var dessutom två andra vovvar med som han fick umgås lite med.

Hemresan var dock en pärs då tövädret hade gjort vägarna såphala med is och vatten. Körde cirka fem mil på en timme innan vägarna blev bättre och det gick att köra mer normalt.

Årets vargjakt har startat och är väl snart slut när tilldelningen är uppfylld.
Liksom i fjol är det en händelse som jag tycker är avskyvärd och hoppas på att man genom EU kan komma fram till ett förbud.

Mamma är nyopererad och hemma med en ny höftled. Nu återstår rehab och träning men det skall bli skönt att se henne kunna röra sig igen.

Återkommer eventuellt med lite mer text under dagen. Nu skall jag tydligen jobba.



VCD




Lårbenshalsen klarade sig denna gång.

Var ute med vovvarna efter jobbet igår. Tanken var att det skulle bli en skön vinterpromenad i Mariebergsskogen.

Det blev en kamp för överlevnad, eller åtminstone en kamp för att inte bryta alla ben i kroppen då det var, minst sagt, snorhalt på gångstigarna.
Man fick gå och spänna sig i ben och rygg så när jag kom hem kändes det som att man varit ute betydligt längre än de tjugo-trettio minuter det var.

Mitt bilåkarsällskap i morse var dock skeptisk till att min trötthet i benen berodde på detta utan snarare spinningen som skedde på måndagskvällen.
Hmm...kan sträcka mig till "kanske".

Kommande helg skall jag åka med golfklubbens styrelse till trakten runt Nora. Jag tror att det är dit vi ska. Jag vet att det är bokat ett rum där jag får ha med Zacke. Jag vet att jag skall ha bil och att vi kommer hem på söndag eftermiddag.
Syftet är planering av verksamheten framåt och jag känner väl inte så mycket för att åka men det kanske kan bli både nyttigt och trevligt.

En av de som skall följa med är yogainstruktör så om man vill kan mna prova på ett yogapass på lördagskvällen. Det tål att tänkas på, helt klart.

Nu väntar jobb!



VCD


Gå och lägg dig!

Åter på jobbet efter tio-tolv dagars ledighet.
Känns helt okej men jag måste gå och lägga mig i tid!

Såväl söndag som måndag kväll har blivit alldeles för sena och det känns nu på morgonen.

Körde spinning i går. Det var första passet på tre veckor efter att jag varit snorig och haft lite ont i halsen.
Låg inte på så tung belastning men svetten dröp ändå.

Hoppas komma in i samma rutiner som innan jul nu med tre pass per vecka samt lite styrketräning.
Starten lovar gott i alla fall.



VCD

Funderar lite....

Just nu regnar det ute.
Mycket märkligt och inte speciellt välkommet.

Sitter och läser nyheter på nätet och mycket konstiga saker händer. Inte så att det händer extra mycket just nu och nedan finns några av de saker som jag läst under dagen....

En man i USA som var svartsjuk på sin flickvän byggde en bomb i hennes dildo.

Örebro universitet verkar vara en av landets farligaste arbetsplatser. För ett par år sedan mördades en lärare. Nu är en lärare försvunnen.

Sportjournalister måste vara minst konstruktiva avseende vilka frågor de ställer och när i tid de ställer dom. Tror fan att folk blir förbannade när man gjort en mindre bra insats och får ( i mitt tycke) korkade frågor.


Jag läser om ett antal bloggare, företrädelsevis unga kvinnor, som skriver på heltid. Detta ställer ett antal frågor hos mig:

-Vilka är det som läser skiten?
Jo, jag har läst lite men bara för att kolla upp fenomenet.

-Varför använder bloggarna inte rättstavningsprogram?
Det är så illa stavat att jag blir mörkrädd.

-Hur kan man leva på att blogga?
Jo, det kan jag väl förstå utifrån att man skriver om viktiga saker eller händelser som berör.

Hur kan man bli kändis, låt vara av c-karaktär genom att inte kunna stava?

När jag läser det jag skrivit om bloggarna känner jag att jag kan upplevas som gubbgrinig men jag tar det.


Snöröjningen i Karlstad har en hel del i övrigt att önska. Gatan utanför mitt hus, som dessutom är bussgata, är så moddig och snöfylld att det är svårt att ta sig fram med bil. När folk dessutom parkerar som miffon blir det inte lättare.

Vad är det som gör att en 16-årig flicka ligger nedsövd, svårt misshandlad, på sjukhus efter att ha hittats bredvid en död pojke på 17 år?



VCD

Hipp hurra för mig och David.

Idag fyller jag 44 år.
Detta kommer inte att firas på något speciellt vis.
En trevlig morgonpromenad var present nog och jag hoppas kunna ha en lugn och skön dag.

Jag vill passa på att gratulera David som fyller 64 år idag.

David?

Ja, David Bowie alltså.



VCD

Vakna!

Dagen började med ett intensivt uppvaknande för att kliva ut i lätt snöstorm på en morgonpromenad. Efter visst skottande fortsatte förmiddagen med ett besök på köpcentrat i stadens västra utkant.
Allt sammantaget gjorde förmiddagen till några trevliga timmar.

Mer skottande under dagen och nu ikväll passade jag på att, iförd tofflor, halka på trappen utanför huset och dra smalbenet i hörnet av ett trappsteg.
Aj, ont och en finfin bula på smalbenets sida blev resultatet.

Imorgon är det min sista semesterdag och ärligt talat kunde semestern ha kvittat utifrån det faktum att jag inte gjort något. Nu kanske det är det som är semester men jag har inga problem med att återgå till jobbet på måndag.

Imorgon skall det tydligen bli uppehåll...då blir det vanlig träning istället för skottning tror jag.
Kollade upp förbränning på snöskottning förut och det är helt okej träning så jag har inte dåligt samvete för att jag inte varit på gymmet på ett par dagar.



VCD
 

Groundhog day

Denna dagen startade som gårdagen slutade. Undertecknad med en snöskyffel i händerna flytandes snö från en hög till en annan i princip.

Ska snart göra mig i ordning för lunch. Fick besked i morse om att jag skall bli bjuden idag som en födelsedagspresent :).  Nu fyller jag inte förrän om några dagar men gratis lunch är aldrig fel.

Muséet har lasagne på menyn så dit kommer vi att åka.

Tränade ett bra pass igår och detta tillsammans med visst skyfflande gör att jag känner av kroppen nu.

Vårens schema på KMTI kom igår. Kan köra samma spinning och core som under hösten. Bra!

Nej...nu blir det dusch, hundpromenad och sen iväg.



VCD

Och vinnare är....

När hösten skulle övergå i vinter gjorde jag en deal med min hyresvärd.
Fortsatt lägre hyra mot att jag skulle vara ansvarig för snöskottning. Naturligtvis en chansning från båda håll. En "vanlig" vinter så hade jag inte behövt göra många knop. En vinter som i fjol så skulle jag få en del att göra.

Just nu leder hyresvärden. Jag har skottat två gånger redan idag och eftersom alla sajter haft rätt kommer jag att få fortsätta de kommande dagarna.

Tur man har semester!

Edit kl 17.17: Har nu skottat tre gånger.



VCD

Vågar man hoppas?

Enligt yr.no skall det snöa tre dagar i rad.
Vågar man tro att det kommer att bli så?
Jag kollar smhi:s sida också....samma sak där!

Trevligt!





VCD

Tömt och klart!

I morse åkte vi så till Ulvsby smådjursklinik för att tömma vovvens öra på blod.

Det var en trevlig liten veterinärstation och det var lugnt och fint i väntrummet och vi fick komma in innan vår utsatta tid!
Dit åker jag nästa gång också.

Zacke var stirrig och det slutade med att jag föreslog att han skulle få lugnande. Jag ville inte det egentligen men jag upplevde att hans stress skulle bli för stark om han inte fick det.
Efter en liten spruta lade han sig tillrätta och tömning av örat skedde.

En uppvakningsspruta och snart var vi på väg hem. Zacke var, och är dåsig efter ingreppet men veterinären sade att han skulle vara så under dagen så allt verkar okej.

Jag påpekade även de andra saker jag tyckt mig märka och efter att han känt igenom Zacke konstaterades det att han sannolikt har en inflammation i "axlarna", dvs där frambenen fäster mot magen.
Veterinären påtalade att det fanns viss stelhet i de bakre benen som troligen har med åldern att göra.
Till frambenen fick jag recept på antiinflammatoriskt och till bakbenen skall jag tillföra glukosamin till kosten för att se om stelheten blir bättre.

Hoppas nu att örat får vara i fred så det inte fylls på nytt. Det var tydligen bra att vi inte kommit in direkt eftersom blodet nu sannolikt koagulerat i såret som fyllt örat och att läkningen därmed skall gå bättre.

Själv tror jag att jag skall fira med lite träning ikväll.



VCD


Villkorslöst

Imorgon åker jag och Zacke till veterinären för att tömma hans öra på blod. Jag skall passa på att tala lite med veterinären om Zackes ålder och lite småtecken jag tror mig sett i hans rörelser.
Det blir mer och mer tydligt att han inte är valp längre.

Många jobbiga tankar som fladdrar förbi när jag upplever att han inte är som förr. Vi har haft ett förhållande på snart elva år, jag och Zacke.
Visst, han är ouppfostrad och gör inte som jag säger om han själv inte vill. Jag blir och har blivit irriterad flera gånger om dagen men det går fort över.
Kärleken och trofastheten är villkorslös från båda håll.

Kommande vecka då jag är ledig skall han få mycket tid och vi skall vara ute på isen eller andra ställen har jag tänkt.

Var och tränade på gym idag för första gången på ett par veckor. Jag är fortfarande snuvig men jag skiter i det nu och kör på. Eftersom jag inte har halsont eller feber skall det inte vara någon fara.









VCD

Bildbevis

Från nyårsdagen 2011.









VCD

Gott nytt år?

2011 istället för 2010.

Skillnad?
Känner inget just nu i alla fall.

2011 skall inledas med att jag och Zacke skall ut till Bryngfjorden om en stund.
Resten av året är oplanerat.

Edit: Bryngfjorden byttes mot strandängarna och Mariebergsskogen så inte ens denna dag blev planerad.


VCD


RSS 2.0