Mycket prylar finns det...

Inget hojande idag eftersom det regnat hela dagen och därmed försvann lite av lusten också.

Igår däremot blev det ett pass på grusvägar och lite stigar och jag hade skitkul. Visserligen hällregnade det sista hälften av passet men det var av mindre betydelse eftersom jag snart skulle vara hemma och få torka.

Helgen skall tydligen vara okej vädermässigt så jag kommer att sticka ut både lördag och söndag förhoppningsvis. Eventuellt busar jag till det och kör två pass nån av dagarna.

Jävligt mycket prylar som finns och som man (jag) vill ha till hojandet. Tror att skor med nya pedaler får bli nästa investering men jag avvaktar lite till med det.

Annars har de senaste dagarna inneburit golf på Saxå som var sådär kul. En halv runda på Kil som gick skit men vid båda tillfällena har spelsällskapet varit bra så det har uppvägt lite.

Två fantastiskt trevliga luncher har inneburit skratt, fisk och prat. Tack :-)



VCD

Ett tips...

Dagens tips är att inte tappa nycklar i högt gräs ty de kan vara svåra, ja omöjliga att hitta.

Ta det från säker källa...jag gjorde detta idag på Karlstads gamla flygplats.
Nyckeln var min bilnyckel. Den hittades inte utan undertecknad fick låsa bilen (utan nycklar) promenera hem med vovven, cykla tillbaka till flygplatsen, öppna bilen, lägga cykeln i bagaget (efter att golfutrustningen fått flytta på sig) och därefter åka hem, lasta ur cykeln och sen var det klart.

Inget att rekommendera alltså.


VCD

Filipstad nästa

Pump och adapter till däckventilen inhandlades imorse. Vidare fick jag ringa till montören av cykeldatorn för att fråga om vilken inställning jag skulle ha. Han påpekade då att han redan ställt in den vid monteringen. Något skamsen framförde jag att jag förmodligen (läst: hade) ändrat inställningarna. Nåväl, det hela föll väl ut då jag fick reda på vilket värde jag skulle mata in.

När allt fanns på plats blev det en tur på ca tre mil. Mycket trevligt, trots att det var på landsväg. Jag börjar i alla fall få lite koll på växlarna, bromsarna och allt annat man ska ha koll på.

Eftermiddagen spenderades delvis vid golfbanan där det bestämdes att jag skall till Filipstad imorgon för att spela en bana jag inte testat förut. Det brukar vara ganska kul att testa nya banor och jag hoppas på samma upplevelse imorgon. Vädret är ju vara med oss några dagar nu så man får väl passa på antar jag.
Det verkar dessutom vara den längsta resa jag företar denna semester....

Vidare hojade jag in till stan och insåg att jag inte varit i centrum på ganska länge. Jag insåg även att jag mer eller mindre aldrig ser nån jag känner när jag är på stan.

Avresa till knäckebrödsland 08.00 så det får bli sängen snart.


VCD

Som ett Scott

Först en ursäkt till C för den stulna rubriken men det var svårt att hålla sig.

Så var man då ägare av en ny hoj.
Den skall hämtas i eftermiddag, monterad och klar och sedan blir det ut på vägarna och stigarna :-)



Lite senare:
Nu står skönheten i hallen. Flaskställ monterat, dator monterad, datorkunskap inhämtad (?), sadelväska monterad.
Tror att den får stå där. Vill ju inte skita ner den...eller jo förresten...det vill jag. Både hojen och mig själv.
Dagens pass får bli ett "inlärningspass" där växlar, bromsar, dämpare och dator skall utforskas så att jag vet vad jag ger mig in på.

Ännu lite senare:
Första turen avklarad. Gick över Våxnäs in till grusvägarna på I2 och ner mot golfbanan. Grusväg hem också till största delen. Det var regnigt och skitigt på vägarna. Var dessutom tvungen att köra in på en lerstig en kort stund :) så när jag väl kom hem var jag blöt, skitig och nöjd.
Nu återstår att få rätt inställningar på datorn och fixa ett par småsaker på affären imorgon.



VCD

Oplanerad tid

Sista tävlingen på Bryngfjorden slutade med en fjärdeplats samt seger i en deltävling :-)
Det ramlade in ett dussin bollar samt en väst som priser för detta. Västen blir skön att ha i vinter. Det är en svart variant av samma märke som en ljusblå dito.

Lördagen spenderades på en blöt golfbana mellan Säffle och Segmon och det kunde ha kvittat då det inte var roligt att spela. Både jag och min lagkamrat var mätta på golf efter en vecka med intensivt spelande och arrangerande. Resultatet blev också därefter och vi lämnade platsen snarast efter målgång.

Idag har det varit ledigt från golf och istället har cykeln och stavarna varit framme. Skönt både för mig och vivven.

Två oplanerade veckor finns nu framför mig och jag skall försöka undvika måsten. Det enda jag är tvungen att göra är att lägga in räkningarna för betalning och det är redan avklarat.

Lön imorgon....välkommet.


VCD

Sista rycket

Senaste veckan har vigts åt golfveckan på Bryngfjorden. Tävlingar har genomförts varje dag med deltagarrekord. Kul!
Vädret till trots har folk haft trevligt och en hel del bra resultat har det blivit.

Mina egna resultat har varit kassa men det har varit av underordnad betydelse då fokus legat på att arrangera veckan. Imorgon, fredag, får jag dock "bara" spela och slipper att vara ansvarig. Skall bli skönt.
Lördagen fortsätter med tävling på Billeruds vackra bana och sen får golfen vila ett par dagar till förmån för cykling.

Har i alla fall genomfört att par pass under veckan.
Nästa tur planerar jag att åka ut mot golfbanan och köra på grusvägarna där. Vore kul att ha min tänkta cykeldator innan så jag kan se hur långa mina turer är.

Kollar blocket.se som en tok efter begagnade mtb's men har inte hittat något, för mig, intressant ännu.  Eller rättare sagt, i min prisklass.

Sängen snart så man är pigg på sista tävlingen imorgon.


VCD

[email protected]

Så har då den "riktiga" semestern startat. Eller, startat och startat...det är väl först på måndag egentligen som den första lediga dagen infaller.
Jag kan direkt konstatera att det finns människor i min omgivning som verkar ha bättre koll på när det är tid för ledighet. Detta skriver jag eftersom regnet slår mot mina fönsterbleck just nu.
Fast lite mysigt är det ju med smattrandet....

Tre veckor kommer jag att vara ledig och det är väldigt lite som är planerat. Det oplanerade tillsammans med vetskapen om att jag inte behöver vara på jobbet dessa veckor är riktigt skön. 
Det som gäller kommande vecka är i alla fall golf då jag kommer att spela fyra-fem tävlingar men efter det så är det bara ledighet.

Eftersom jag kommit igång ganska bra med träning så kommer det att få ta tid och då framför allt cykling.

Detta nyfunna intresse har lett till att jag har en inköpslista på måste-ha-grejer som skall införskaffas vid lön:
-Vadderade cykelbyxor
-Cykeldator
-Cykelhjälm

Jag hoppas att något eller några pass under sommaren kan ske med sällskap som kan visa mig lite stråk, tips och hur denna träning går till. Hoppas att nån känner sig träffad ;-)

På lite längre sikt finns en plan/dröm om en ny cykel så att jag kan vara mer flexibel och inte behöver hålla mig till vägar. Troligen blir detta kommande vår.

Stavgång är nu testat två gånger och det känns ganska bra. Jag märker att det aktiverar fler muskelgrupper än vanlig gång. Det måste vara så eftersom jag har träningsvärk på andra ställen än vanligt :-)

Nu skall jag lyssna vidare på det fallande regnet.


VCD

Det blev du..

Som utlovat kommer en liten rapport från gårdagskvällens aktiviteter.

Det blev en duathlon.
Denna inleddes med sextio minuters stavgång på mina gamla jaktmarker. Det var premiär för att använda stavar men det kändes som att jag fick in en hyfsad teknik. Viss justering av stavarnas längd fick ske under promenaden men nu tror jag att de är som de skall vara.

Väl hemma skedde visst näringsintag innan jag satte mig på cykeln och hojade sextio minuter runt Hammarö.
Som vanligt var det grym motvind på Hammaröleden.
Det var hur som haver en skön tur.

Väl hemkommen kände jag mig ganska nöjd med mig själv men blev för slö för att fortsätta med den tredje grenen, plaskande. Det får vänta till kommande veckor.
Vovven fick  under promenaden i alla fall plaska i ett dike. Eller, fick och fick...han gjorde det.

Tjugo och tjugoen har kommit. Känns lagom. Om nu bara regnet håller sig borta är jag nöjd.


VCD

Du/tri?

Ingen stavning än så länge. Vädret har inneburit golf.
Kvällen idag skall ägnas åt en duathlon. Först promenad (med stavar) och sen cykel, alternativt i omvänd ordning.
Fan vet om det inte kan bli en triathlon om vädret är fint. Simning ersätts dock med allmänt badande/plaskande med vovve och som står ovan, promenad istället för löpning.
När jag sitter här och skriver framstår idéen som direkt lysande :-)

Veckan har hittills gått relativt fort på jobbet.
Det är redan torsdag lunch vilket innebär en och en halv dag kvar till min andra, lite längre semester.

Duathlon/triathlonrapport kan komma att skrivas på en blogg nära dig ikväll eller imorgon.



Mannen på bilden går snart på semester. Han har sju komma tjugofem arbetstimmar att göra innan detta är ett faktum.


VCD

Att stava rätt

Hittade ett par gåstavar på jobbet idag som inköptes för det facila priset av fyrtio kronor.
Sannolikt test ikväll. Nu skall man bara lära sig att stava rätt också. Kan nog kanske bli en utmaning.



VCD

Back for a while....

Jag försöker förtvivlat koppla på de delar av min hjärna som innehar kunskap om arbetskonsulentsfrågor. De kan tydligen gömmas lååångt bak efter endast en veckas frånvaro.

Japp, jag är alltså åter på jobbet för en vecka. Hittills har det funkat bra....det vill säga, cykelturen hit och uppstartande av datorn var det inga problem med. Resten återstår att se.
Om det är kul?
Nåja...



VCD

Vad hände med 20...21...?

Min bror ringde härom kvällen och ställde frågan som finns i rubriken. Han menade gradantal. Vi hade trettio grader och fick sen tretton, fjorton över en natt.
Jag är benägen att hålla med honom. Vad hände med graderna mellan dessa gränser?
Det vi i Sverigen kallar "lagom"....

I min värld är det fullt tillräckligt med tjugo, tjugoen grader så att man kan var ute utan att bränna sig. Att man kan sova på nätterna.
Skall direkt sägas att jag inte lidit av att det varit lite kallare. Jag har sovit bättre på nätterna och har kläder så att jag klarar av att vara ute i regn och rusk. Inte minst då gårdagen ägnades åt promenad med sällskap i hällande regn men alla inblandade var rätt klädda och glada och kaffet som medföljde smakade riktigt bra, i alla fall under de förutsättningar som rådde. Det gjorde inget att regndroppar föll ner i koppen :-)

När jag nu sitter och skriver har jag kommit hem från en cykeltur och laddar för att återgå en vecka till jobbet. Känns sådär just nu men jag vet att det går lite lättare väl man är på plats och veckan går nog ganska fort...hoppas jag åtminstone.

Jag hoppas även att veckan som kommer kan bjuda på lite lagom temperaturer så att man kan göra de saker man vill utomhus utan att behöva anpassa klädseln alltför mycket. Träning undantaget då det är bra att ha där för avsedd utrustning :-)

Köpte en pump till cykeln på Team Sportia igår. Fyra pumpdrag så gick den sönder. Byte imorgon! Jävla skitpump.

Jag har börjat förstå varför de som cyklar mycket har speciella byxor med stoppning på vissa ställen. Det känns som att valda delar är på väg att gå i symbios med njurarna efter ett pass.



VCD

Ändrade planer

Det kvittade att jag hoppades som bara den att vädret skulle bli bättre. I förmiddags togs beslutet att tävlingen jag skulle hjälpt till med under helgen blev inställd då regnet omöjliggör spel.
Tråkigt för alla inblandade. För egen del var det med blandade känslor jag mottog beskedet. Fullt klart är att det var ett riktigt beslut och för undertecknad innebär det en helt oplanerad helg sådär helt plötsligt.

Nåja, det blir väl nån timmes uppehåll då och då i regnandet så att man kan vara ute lite grann i alla fall.


VCD

Nya tider

För några månader sedan trodde jag inte att jag kunde bli rastlös, irriterad eller sur över att inte kunna göra någon fysisk aktivitet men det upplevde jag idag.
Vädret satte stopp för mina planer på cykling eller jogg och det gillade jag inte.

Tack och lov att mitt tillfälliga skogshuggarknäck har varit av den fysiska arten så att jag i alla fall fått jobba med kroppen idag och hela veckan.

Hoppas på cykelmöjligheter imorgon istället.


VCD

Working holiday

De första fyra dagarna av min semestervecka har ägnats åt arbete. Redskap har varit liten bil, regnställ modell vägarbetare och röjsåg.
Otroligt avslappnande att inte behöva tänka och att samtidigt se resultat direkt av det arbete man utför.
Jag har alltså jobbat med att ta bort sly och gräs på "min" golfbana.
Har gått omkring som den värste skogshuggare. Skäggig, skitig, svettig och sådär skönt trött på kvällarna.

Idag kom så regnet och det har hittills lett till att den första dagen av den tävling vi skall arrangera, från fredag till söndag , har fått ställas in. Enligt rykte har det kommit sextio millimeter regn på trettio timmar. Banan passar just nu bättre för bad än golf.
Jag tycker synd om de som jobbat som attans under en längre tid för att arrangera tävlingen samt att få banan i det kanonskick den är just nu om vi bortser från vattnet.
Vidare är det synd om de som rest långt för att spela och få beskedet att första dagen är inställd. 
Hoppas, hoppas att regnet slutar så att alla dessa människor får genomföra det man planerat under en längre tid.
Själv har jag inte varit så mycket involverad så att det skulle vara synd om mig. 

På måndag väntar det vanliga arbetet igen. Dock endast en vecka innan ny semester väntar.
Denna gång tre veckor så det blir lite mer på riktigt.


VCD

 


[email protected]



VCD


Äntligen

Om lite drygt tre timmar kliver jag ut från mitt trettiogradiga kontor och påbörjar min semester :-)

Nu är det bara en och en halv timme kvar...rock on!


VCD

Countdown

En och en halv dag kvar till min första semestervecka.
Längtar!


VCD

Tillräckligt varmt

Jodå, nu är det konstaterat att det är tillräckligt varmt ute.
Yours truly badade inte mindre än två gånger igår och då är det per definition, mer än högsommarvärme.
Kanske inte bygger på fullständiga empiriska studier men näst intill.

Detta innebär, vid närmare eftertanke, att elementet vatten är besegrat i såväl fryst som rinnande form det senaste halvåret.

Avseende de övriga tre elementen så får jag återkomma men jag har sedan en tid tillbaka en brandvarnare så eld är, om inte besegrat, i alla fall påbörjat att arbeta med.


VCD

RSS 2.0