Nollan

Fick skrapa rutorna  idag också. Det var noll grader när jag gick ut...det går åt rätt håll med andra ord.

Mina nya klädesplagg testades igår. Det är ett underställ och ett par löpartights. Det sistnämnda trodde jag aldrig att jag skulle vare sig köpa eller ta på mig men man kan ju ändra sig.
Testet skedde i promenadform igår och i löparform idag.

Jag sprang femkilometersspåret på Sörmon idag och det var ganska lätt att springa. Nu går det ju inte så fort när yours truly är ute men med mina mått mätt gick det lätt.

Det var för övrigt dagens andra Sörmonbesök. Spenderar en del tid där ute men som jag skrivit tidigare så är det sköna marker för såväl löpning, promenader som cykling.

Nu ligger träningskläderna i tvättmaskinen och jag ska käka lite.


Två dagar kvar till helg.



VCD

Årets första skrap

Väderprognosen hade rätt vad avser morgonen idag.
Det var nämligen premiär för att skrapa rutorna på bilen.

Idag kan det dessutom bli premiär för mina nya klädesplagg.



VCD


Fall, autumn, automne

Under tjugo minuters kvällspromenad fick jag känna av hösten.
Vädret bjöd på regn, hagel och friska vindar med löv som yrde omkring. 
Det var alldeles jätteskönt att vara ute.

Väderprognoserna lovar sänkta temperaturer de kommande dagarna.



VCD

Snabbt jobbat

Det var tungt att gå upp imorse och jag hade verkligen ingen lust att gå till jobbet. Väl på plats gick dagen relativt fort ändå och det mest positiva är väl att veckan är igång och att det snart är helg igen..ganska snart åtminstone.

Jag lämnade in cykeln på Team Sportia idag för lite efterjusteringar samt ett glapp i bakhjulet jag upptäckte igår.
Det skulle ta ett par dagar och jag började raskt planera andra aktiviteter än cykling.

Döm min förvåning då de ringde på eftermiddagen och meddelade att den var klar så när jag åkte hem från jobbet var det bara att hämta den. Glappet fixat och även en mer distinkt växling till stora framdrevet.
Nu jävlar blir det åka av.

Stack ut med Zacke efter att cykeln var avlämnad och rekade lite stigar på I2 som jag skall testa någon dag.

Nu är det dags att dricka det nyinköpta kaffet.



VCD

Punka

Fick punktering på hojen idag. Det positiva var att jag inte upptäckte det förrän jag tvättade cykeln hemma efter att ha kört knappa tre mil i I2-skogarna.
Väl cykeln var ren det så var det ilfart till Team Sportia för ny slang.

Lämnar in hojen under veckan för lite efterspänningar av vajrar mm. Sedan jag köpte den för två månader sedan har jag kört dryga sextio mil som träning.

Passade på att köra ett styrkepass på KMTI som avslutning på helgen. Gillar programmet jag fått. Klart varierande och ganska kul att köra. Det tog cirka fyrtio minuter idag eftersom jag valde att inte värma upp efter cyklingen samt att jag skippade benövningar, även det på grund av cykelturen.

Märker när jag kör mag- och ryggövningar på stor boll att balansen inte är den bästa haha. Håller tusan på att ramla av hela tiden.

Nu ska jag snart ramla ner i soffan.



VCD


Morgonpasset

Skrev igår att jag hoppas fylla min oplanerade tid med sådant jag gillar.
Nu vet jag inte om jag gillar att städa men resultatet efteråt gillar jag definitivt.

Imorse, efter att det var skäligt att dra igång dammsugaren, började en städfrenesi som pågått i nästan tre timmar.

Gardiner nedtagna och tvättade. Gardinstångsfästen nedskruvade. Mer lister och dörrar rengjorda. Två promenader (korta) med vovven. Skurat golv. Dragit fram möbler som inte varit framme på ett tag och städat bakom.
Fan, det var som ett fyspass. Fick byta tröja alldeles nyss haha...

Egentligen är det nog förberedelser inför målning och tapetsering jag gjort men det får ju klara bonuseffekter.

Lite senare:

När jag ändå bytte tröja fortsatte fysen med fyra kilometers jogg på Sörmon. Jätteskönt.
Det var lagom varmt och en lagom sträcka.
Städningen fortsatte när jag ändå var svettig efter löpturen med att hänga upp de nytvättade gardinerna samt fönsterputs på insidan.

Nu blir det dusch och sedan tror jag att jag åker och kollar på innebandymatchen mellan Karlstad och Skoghall.

Tyvärr har min cykelmentor stukat foten så det blev inget hojande idag.

Imorgon måste jag ut och cykla, även om jag blir själv. Helgens träning kommer sedan att avslutas på KMTI med mitt nya träningsprogram.
Söndagar har blivit en liten favoritdag för gymmet då det är ganska folktomt framåt halvfemtiden.



VCD

Tid

En helt oplanerad helg ligger endast ett par timmar bort.

Jag hoppas kunna fylla den med sådant jag gillar.



VCD

Startklar?

På lunch inköptes och byttes bilbatteri. Bilen startade på alla försök efter det.

Hoppas att det fortsätter så. Om en dryg timme får jag se.



VCD

Sköna cykelmarker

Idag fick jag mitt träningsprogram för styrketräningen och det verkade vara ett bra upplägg och varierade övningar. Testade mest under dagens pass men nästa gång skall jag köra på för fullt.

Måndag och tisdag har inneburit en skön och rolig cykeltur samt en riktigt trevlig promenad i Sörmonskogen. Vad som inte var lika roligt de båda dagarna var att bilen strejkade och fick startas med startkablar.
Nu fixade vi ju det också men imorgon blir det ett nytt bilbatteri så att man inte behöver fundera på om vi tar oss hem eller inte.

Vägarna på Sörmon är mycket bra att cykla på och det finns en väldig variation med massor med småstigar och markerade leder såväl som grusvägar.

Två dagar kvar av arbetsveckan.

Det underbara höstvädret fortsätter och jag vill vara utomhus hela tiden. Som det känns nu så kommer helgen att spenderas ute i friska luften så mycket som möjligt.

Lön på fredag...det är bra.

Nu är det klart att jag får omtapetserat och ommålat hemma. Nu skall bara tapeter väljas. Målningen kommer jag att göra själv men tapetserandet får jag hjälp med.
Ser fram mot att få nya färger i lägenheten.



VCD


I don't like mondays

Med regnet smattrande utanför och värmeljus som brinner på bordet och i hyllan tar jag mig an den sedvanliga söndagsångesten.
Eftersom jag just nu inte finner nåt nöje eller glädje i att gå till jobbet är motståndet än hårdare än en vanlig söndag. I ett kort samtal med chefen i fredags yppades det lite försiktigt att det kunde komma att ske förändringar inom kort. Jag hoppas på det bästa.

Idag har jag varit ute och cyklat med C och J. Skitkul att inte vara själv på vägarna och en bra sträcka i Sörmon med omnejd avverkades. Mitt nyinköpta cykelställ klarade tre cyklar som utlovats så nu går det att fara omkring och hitta nya ställen att hoja på.
Ramlade ett par gånger med lite blessyrer som följd. Så skall det tydligen vara enligt de mer erfarna cyklisterna som var med på turen.

KMTI fick inget besök av mig idag. Möjligt att det blir imorgon om inte vädret innebär hoj.
Den instruktion och det program jag skulle få i onsdags är flyttat till kommande onsdag.

Mina arbetstider går över på vintertid imorgon, Det innebär att hemgång inte sker förrän klockan fem på eftermiddagen istället för, som nu, kvart över fyra.
Det gör ju inte arbetet roligare direkt. Att behöva vara där längre varje dag.

Är helt klart inne i en svacka...

Nu ligger Zacko i soffan och tittar på mig med stora ögon.
Jag ska göra honom sällskap resten av kvällen.



VCD


Lite sen sist

Ett par dagar har gått sedan förra texten skrevs och jag tänkte göra en kort uppdatering om vad som skett.

Torsdagen omfattade Förvaltningsmästerskap i golf och jag kom trea av åtta deltagare. Helt ok resultat och med största sannolikhet den sista rundan för i år. Någon form av sammanfattning av mitt golfår kommer nog så småningom.

Fredagen var en riktig skitdag och jag kände mig låg mest hela dagen. Kom ifrån jobbet lite tidigare än vanligt och gick ut i Sörmon med Zacke för att få lugn och ro. När jag kom hem åkte cykelkläderna på och jag hojade iväg cirka tre mil. Strax innan jag var hemma bestämdes det att vi skulle ut med vovvarna och det blev gamla flygfältet denna gång. Ett skönt strosande i gräset under en knapp timme tog vid och jag fick dessutom en extra vovve med hem som till och med sov över. Jättemysigt med två vovvar i sängen :-)

Just det...höll på att glömma att jag blev uppringd av SVT och fick reda på att jag anmält mig till ett frågeprogram som heter "Vem vet mest".
Jag fick svara på tjugo frågor och hade tydligen såpass många rätt att jag kvalade in till en tv-inspelning :-)
Den sjätte december skall jag till Göteborg och deltaga i detta program. Spännande!

Lördagen har varit en städ och röjdag. Den inleddes med överlämnande av översovande vovve. Därefter en tripp till Skutberget och vidare till seriepremiären för Karlstads damer i elitserien.
Senare på dagen vidtog röjandet av skåp och hyllor här hemma. Mer skräp och skrot packades ner och en del forslades bort till avfallscontainrarna på Sommaro. En del får vänta tills måndag. Tvätt av lite kläder samt dörrar och dörrlister stod på agendan efter det.
Eller, agenda...det blev så helt enkelt. Inte direkt planerat men nödvändigt. 

Nu när jag satt mig här har jag ganska nyss kommit in från en skön stund i kvällssolen med lite mat och trevligt sällskap.
Jag har tänt några värmeljus och det känns ganska ok just nu.

Imorgon blir det förhoppningsvis mer cykel och ett pass på KMTI.



VCD

Dubbla pass

I det enahanda skrivandet om vilken träning jag bedriver fortsätter bloggen med att berätta att det blev två pass idag.
Först sprang jag fyra kilometer på Sörmon med vovven som sällskap för att, efter ett kort stopp hemma, fortsätta med nytt sällskap till KMTI och köra fyrtiofem minuter styrketräning.

Jag känner mig ganska nöjd med detta och imorgon kommer det att bli vila, bortsett från golftävlingen som spelas på eftermiddagen.

Träningskläderna hänger nytvättade på tork . Jag är mätt efter att ha tryckt i mig makaroner och falukorv. Badrummet är nyskurat. Jag har satt upp två smålampor.

Jag skulle nästan kunna dryfta mig till att säga att jag varit effektiv :-)



VCD

Måndag

Det har den senaste tiden blivit en rutin att sitta ner och skriva efter att jag kommit hem från träningen. Ibland blir det innan dusch, ibland efter.
Idag är det efter.

Liksom igår var det KMTI som var platsen för aktiviteterna och det är lätt att konstatera att träningen blir bra mycket roligare om man inte tränar på egen hand.
Vi körde inte samma övningar men bara att veta att det finns någon annan där är skönt.

På onsdag skall jag träffa en kille som skall hjälpa mig att gå igenom de olika maskinerna samt att lägga upp ett program utifrån vad jag vill träna. Skall bli kul att lära sig grejerna och att få riktlinjer att gå efter.
Konstigt nog är det, för mig, svårare att träna själv än att träna andra. Då menar jag inte den fysiska delen utan själva genomförandet, hur och vad liksom...

Zacke fick en dryg halvtimme i skogen efter träningen och ligger nu och sover i soffan.

Det är cirka femton veckor kvar till julledighet, men vem fan räknar?

Ryktet säger att det kan bli förändringar på jobbet.
Ja, det kan ju knappast inte bli sämre i alla fall. Jag är just nu inte ett dugg road av att kliva iväg på morgonen. Kollar AF:s sida varje dag men det finns absolut ingenting för mig att söka för närvarande.
Vet fan inte vad jag vill göra heller.

Det blir att sova på saken...men inte än på ett par timmar.


VCD

Sköna söndag...nåja

Det blev en ganska slapp söndag med undantag för ett gympass på KMTI under senare delen av eftermiddagen.

Just nu sitter jag nyduschad, mätt och gör just ingenting förutom att skriva här.

Morgonen startade dock med att jag hörde ljud utanför huset och såg en man som tittade in i min bil, gick vidare till vårt plommonträd och plockade lite frukt. Jag kände inte igen mannen men stilen och sättet han rörde sig på tydde på en viss missbruksproblematik.
Jag såg till att ha koll på honom när han rörde sig mellan husen här och gick så småningom ut med vovven och då försvann han.
Polisen som bor i mitt hus visste tydligen vem det var och mina funderingar visade sig stämma. Får se till att dubbelkolla att bilen och ytterdörren är låst framöver. Inte minst eftersom min polisgranne tyckte det.

Nu ska jag gå ut med hunden.



VCD

Dags att packa ihop för i år

Trots det fina vädret och en ganska bra bana känner jag en mättnad på golf efter dagens runda.
Den där riktiga inställningen att spela bra, eller åtminstone att försöka spela bra, fanns inte idag och då är det lika bra att ställa in klubborna för vinterförvaring.
Jag skall spela en tävling med jobbet på torsdag men efter det så är det över för i år.

Helgerna får få ett annat innehåll.

Kommande vecka skall min hyresvärd komma på besök för att besiktiga lägenheten för tapetsering. Jag kan inte tro annat än att han godkänner det då det inte blivit omtapetserad på säkert tjugo år.
Skall bli kul att få välja nya färger till hemmet och att få en nystart i lägenheten.
Förutom tapetsering skall jag måla om, skaffa lite nya möbler och gardiner.

Imorgon sätter jag igång en golftävling klockan nio men väl den startat får nån annan ta över så att jag kan få göra det jag känner att jag vill.

Vad jag vill?

Inte en aning. Det får visa sig imorgon.



VCD

Ännu en (arbets)vecka till handlingarna

Äntligen fredag!

Efter jobbet igår åkte jag till Hammars udde med Zacko och gick en runda på fyrtiofem minuter. Han fick bada lite och jag fick njuta av den sköna solen.

Jag blev under torsdagen erbjuden ett jobb eller åtminstone en intervju, vi kom egentligen aldrig så långt att jag fattade vilket.
Problemet var att jobbet var endera i Arvika eller Karlskoga och det funkar inte med vovven. Det funkar inte heller eftersom jag inte har någon som helst kunskap om den lokala arbetsmarknaden eller kontakter på nåt av dessa ställen.
Jobbet var "jobbcoach" på ett privat företag och det var inte så svårt att tacka nej när förutsättningarna lades fram.

Benen har varit sega efter löpningen. Jag känner klart och tydligt att jag har muskelfästen ovanför mina knän.
Trots detta skall jag försöka komma ut och cykla ikväll.


Lite senare på dagen/kvällen:

Blen lade av idag.
Raskt konstaterade jag att det var startmotorn som var kass. Problemet (ett av dom) var att jag inte visste vart den sitter eller hur den ser ut. En kille på jobbet berättade allt om startmotorer och erbjöd sig att cykla hem tillsammans med mig för att se om han kunde fixa den.
Klart man tackar ja till hjälp och vad jag fick med mig hem var ingen mindre än McGyver...just det, den killen som kunde fixa allt med en liten kniv, tuggummi samt lite trassel.
Det var batteriet (så mycket för mina kunskaper haha) som var urladdat. Lite fixande och trixande och springande igång av bilen så startade motorn och nu funkar den som den ska.

Cykeln plockades fram efter jobbet och jag körde trettiotvå kilometer på sega ben idag men nu känns det skönt. Ska ta ett par mackor och lite yoghurt och sen blir det lugnt ikväll.
Möjligtvis att jag försvinner ut en stund med vovven.

Vädertjänsten lovar okej väder för helgen så jag kommer att försöka vara ute så mycket som möjligt. Nu skiter jag ju egentligen i om vädret är bra eller mindre bra, jag klär mig efter de förutsättningar som råder men sol är skönare än regn just nu.



VCD

Pizza i gräset

Det är så skönt att man kan tycka att det är komiskt och bara skratta åt att alla återvinningsstationer var stängda igår. Tänk om man skulle varit irriterad och grinig istället...hur mycket energi hade inte det kostat? Nu gav det energi istället genom att vi flinade oss igenom en timmes bilfärd på jakt efter en öppen station.

Att pizzan blir omkullsprungen (jo, faktiskt) och nästan rasar ner i gräset skulle också kunna göra att vissa anser att dagen är på gränsen till förstörd.
Vi skrattar åt det och låter det bli en anekdot och sen skrattar vi lite mer....

Ja just det, vi joggade fyra kilometer också :-)
Då fanns det regler jag fick lära mig efterhand...bland annat att det inte var tillåtet att få den andre att garva. Om detta skedde bestraffades man med två extra varv. Såg till att låta bli väl regeln hade blivit känd. Det räckte med de kilometer vi sprang i min återkomst till löpandets värld.

Ser att ordet "skratta" kommit med många gånger i texten. Det är bara bra tycker jag :-)


VCD


Not so (tipp topp)

Vad är oddsen att den på den dagen på året då vi hyr släp, packar släpet fullt med skräp och har laddat för att slänga detsamma, att alla..jag menar ALLA återvinningsstationer i två kommuner har stängt?

Det mesta av skiten kom dock bort men det får bli en vända till...minst.



VCD

Tipp topp

Idag åker all skit från källaren, samt en del från lägenheten till tippen.
Det heter väl egentligen Återvinningscentral nuförtiden men "tippen" är ett gammalt fint ord.

Jag kommer i samband med detta att behöva backa med släp som jag inte gör för ofta men det skall nog gå bra.



VCD

Hardcore

Min granne kom hem när jag stod och tvättade cykeln efter dagens pass och tyckte att det var hardcore med två vattenflaskställ på cykeln. Hardcore låter tufft :-)
Det var skönt att hoja av lite stelhet från mitt premiärpass på gymmet igår. Hmm, är det ett eller två "m" i "gymmet"?
Det var grymt lerigt på sina ställen efter stigarna idag vilket var jäkligt kul.

På eftermiddagen kom en man till jobbet och frågade efter mig. Jag kände inte igen honom men han trodde tydligen det för han började prata om innebandy och efter en halvminut eller så begrep jag att det inte var ett jobbrelaterat besök utan han ville träffas för att erbjuda ett tränaruppdrag.
Snällt satt jag och lyssnade innan jag förklarade att jag inte kommer att vara involverad i nån förening kommande år och att jag inte har något intresse av att vara ledare längre. 

Naturligtvis roligt att få en förfrågan men väldigt skönt att jag är så klar i min övertygelse att inte vara ledare att det inte är några problem att tacka nej.



VCD


Spontan friskvårdsdag

Idag införskaffades så det gymkort jag lovat mig själv att köpa. Platsen där träningen kommer att ske är KMTI och det första passet är avklarat idag på eftermiddagen.
Jag fick goda instruktioner om hur maskinerna vi använde fungerade och en rundvisning av stället så att jag hittar det nödvändigaste.
Det ingår dessutom mer instruktioner från personal vid tillfälle som jag själv väljer.

Jag bävar redan inför morgondagen och den träningsvärk jag kommer att ha.
Skall dock försöka att hoja imorgon efter jobbet och kanske cykla ur lite (förmodad) värk från benen.

Dagen har även inneburit en sväng till Bryngfjordsbacken som bestegs till fots med ryggsäck och hundar. Väl nerkomna fanns det kaffe i ryggan som smakade utmärkt. Det var riktigt skönt att sitta i solen och fika, prata och bara vara.

Imorgon är det åter till jobbet efter några dagars sjukfrånvaro. Känns väl sådär men jag hoppas på lite förändringar inom kort.

Nu väntar duschen...



VCD

I svampskogen

Totalt oplanerat kom jag idag ut och plockade svamp.
Tog "ledigt" från golftävlingen några timmar ( med ersättare på plats naturligtvis), åkte hem, bytte om och åkte iväg med vovvar och sällskap ut i skogen där trattkanterallerna fanns.
Att dom plockades i hundbajspåsar var bara en extra kul sak med det hela. Vart väl kanske inte så mycket idag men om nån vecka torde det finnas en hel del att få med sig.
Jäkligt kul, skönt och trevligt var det också.



Sista tävligen är nu avklarad. Känns även det bra. En utvärdering inom kort och sen kan planeringen för kommande säsong så smått starta under senare delen av hösten.

Mamma ringde nyss och frågade om jag tittade på fotboll..."vilken fotboll?" svarade jag. Är visst VM-kval på TV just nu.. haha...det borde jag förmodligen haft koll på men intresset är lika med noll.

Cykling imorgon förhoppningsvis.



VCD

Säsongsavslutning

Imorgon lördag spelas årets sista golftävling på Bryngfjorden som vi i Tävlingskommittén är ansvariga för.
Detta under förutsättning att det myckna regnandet det senaste dygnet, och framför allt de senaste timmarna inte sätter stopp för spel.

Summa summarum har vi arrangerat tolv tävlingar och har ökat deltagarantalet från föregående år med cirka hundra personer.
Nu är detta helt naturligt då klubben är relativt ny och beror inte på att vi är en ny tävlingsorganisation men skit samma...kul är det i alla fall.

Själv deltager jag inte denna gång utan sköter det administrativa.

Var och kollade på innebandy ikväll. Visst var det trevligt men jag saknar det inte ett dugg..skönt att få det konfirmerat.



VCD

Röjt, röjt kommer aldrig igen...

Tack vare inspiration från min vän så har jag idag röjt i min källare och kommer att kasta cirka nittio procent av all skit som fanns därnere.
Röjningsarbetet fortsatte i lägenheten med mer skräp som följd och jag skulle nog kunna hållit på en stund till med att kasta prylar som inte använts på tio år eller mer.
På söndag går skräplasset till därför avsedd soptipp.

Fantastiskt så mycket saker man samlar på sig under årens lopp. Ändå tycker jag att jag slänger en del med jämna mellanrum men det verkar vara en aldrig sinande källa med grejer som inte fyller något syfte längre.

Till exempel borde jag kunna kasta en stor del av mina kläder som jag inte använder. Får se om det hinns med under helgen kanske.

Jag har en bunt tekniska prylar med sladd som jag aldrig kommer att använda igen. En trasig skivspelare, eller som vi sade förr, en grammofon :-). Två högtalare till en stereo jag inte har kvar.
Frågan man ställer sig är "varför finns dessa kvar"? Användningsområdet är inte ens begränsat...det är obefintligt.

Jag ryckte ner högtalare till en hemmabio vars förstärkare (eg en dvd) jag har sålt och högtalarna har suttit på väggarna som en mycket anskrämlig väggprydnad.
Jag vågar inte kasta dessa ännu, de har förpassats till källaren för att köras till tippen nästa gång haha...



VCD

Färgbyte

Det börjar mörkna tidigare för varje dag och snart så borde temperaturen sjunka. Hösten är riktigt på gång!

Det är så skönt att vara ute på kvällarna och känna av mörkret och den friska luften som hösten innebär. Färgerna på träden kommer att skifta inom kort och innan man vet ordet av är det rött, orange och gult runt omkring en när man är i skogen.
Drömde till och med om detta nyligen.

Igår och i förrgår var månen stor och gul och det speglade sig vackert i Mariebergsviken. Stjärnhimlen visar sig när det är molnfritt...

Måste skaffa lampa till hojen så att jag kan cykla på kvällarna. Kanske till hjälmen också....Tusan vet om inte en reflexväst borde införskaffas samtidigt?

Nåja, det får ge sig. Jag får ta detta med min cykelmentor som har koll på det mesta :)



VCD

Jaha...rubrik ja..

Efter att ha stått i hallen nästan en vecka togs Scotten ut i skogen idag igen. Det blev cirka 37 kilometer med ett stopp på golfbanan för vattenpåfyllning och skitprat med ett par golfkompisar.
Var lite segt att cykla inledningsvis men efterhand lättade det och jag var riktigt trött i benen när jag kom hem.

Jag hann både tvätta hojen, käka, fixa lite samt gå ut i fyrtiofem minuter med vivvar och sällskap innan jag så småningom ställde mig i duschen.

Källarröj står på agendan inför helgen. Nyttigt, välbehövligt och jag inbillar mig att det kommer att bli en hel del skratt också.

Sängen väntar.



VCD

Så rogivande

Efter jobbet igår gick vi ut på en jätteskön skogspromenad. Hundarna sprang, lekte och skitade ner sig vilket föranledde bad i Mariebergsviken. Det gjorde ingenting...dom fick vara hundar helt enkelt.

Sällskapet och skogen ger mig ett lugn och ett välmående.


VCD


RSS 2.0