Kaffe

Mmmm, sitter med dagens första kopp efter att under ett par veckor inte fått till det med doseringen av kaffepulver kontra vatten. Nu verkar det sitta något bättre och det smakar kaffe istället för blask.
Vidare har jag två sorter att välja på...dels mitt vanliga Zoegas, dels en smaksatt lyxvariant jag fick i julklapp som smakar väldigt gott.



Min årskrönika kommer så sakteliga på pränt.

VCD

Syre

Har under ett dygn varit lite...jag vet inte vilket ord jag skall använda men låg kanske eller orolig i kroppen. Det kommer ibland och jag vet inte vad orsaken är. Det bästa är att det går över ganska snabbt.
Hade därför bestämt att jag skulle gå i ide idag och gjorde så tills jag blev medlurad eller lurade med mig själv ut en stund.
Syre och trevligt sällskap kan göra underverk... efter att ha varit ute en inte alltförlång stund fick jag lite energi och mådde en smula bättre. Tack för medlurningen =)

Imorgon är det nyårsafton...kvällen skall firas med ovan nämnda sällskap samt A och M. Det kommer garanterat att bli trevligt med god mat och trevliga människor. Jag kommer att vara ansvarig för salladen samt såserna. Ett tungt, självpåtaget ansvar som jag hoppas lösa på bästa sätt. Detta innebär att blogmaster kommer att besöka diverse butiker imorgon för att få fram det bästa råmaterialet så att alla kan bli nöjda. De enda som är klart är att en av såserna blir den klassiska pizzasåsen, bearnaise. Detta kom upp som önskemål av en av middagens deltagare och då skall det naturligtvis ordnas. Övrigt får bli en överraskning. "Improvise, adapt, overcome"

Har nån tanke om att göra en årskrönika över 2008 inom ett par dagar av karaktären "årets....". Funderar lite på vilka kategorier som skall ingå men det löser sig nog väl jag sitter vid tangenterna.

VCD

Plikten framför allt

Idag har jag avklarat den enda uppgift som var planerad innan jag gick på julledighet. Jag har haft möte med en fd volontär som jag hjälpte till en åtta månaders volontärstjänst i Grekland. Kul att träffa henne då jag direkt såg att hon växt kopiöst som människa efter att ha bott och verkat i ett annat land under en längre tid. Vi hade ett riktigt bra möte får jag säga.

Kaffet är dyrt på Wayne's coffeehouse!

Väl hemma fick jag en energiboost som gjorde att jag lastade bilen full med skräp och åkte till en av stadens återvinningscentraler och kastade nämna skräp i därför avsedda containrar.

När jag vaknade imorse var det -9,5 grader...riktig vinterkyla, nu saknas bara snön, så börjar det bara snöa kommer  jag att må ännu bättre än vad jag gör.


VCD

Samma ställe som 1982

Sommaren 1982 stod Ebba Grön på scenen i Mariebergsskogen. Bandet hade relativt nyligen släppt det lila albumet som också blev bandets sista. Yours truly hade fallit för Ebba när jag hörde "We're only in it for the drugs" som var den första Ebbalåt jag hörde. Saligheten var stor när bandet kom in och började spela. Om jag inte missminner mig startade man med "Flyktsoda".
Jag fick aldrig någon mer chans att se detta formidabla band men har istället följt Thåström.

Imperiet kändes sådär men några låtar var riktigt bra. "Var é vargen", "CC Cowboys" och "Du ska va president" är alla bra låtar men min favorit är ändå deras cover på Hoola Bandoolas "Fred"

Peace, Love and Pitbulls har jag ingen uppfattning om.

Thåström solo har jag sett ett flertal gånger och senast var i Mariebergsskogen för ett par år sedan då jag stod på samma ställe som 1982.
Thåström är det jag oftast tittar och lyssnar på när  jag surfar in på You Tube. Nu kommer maestro till Nöjesfabriken....


"Fred"-Imperiet



"Miss Huddinge centrum 1972"-Thåström




VCD

4/4

Detta datum bör skrivas in i diverse kalendrar.

Varför då undrar du..

Thåström på Nöjesfabriken säger jag



VCD

Sugen

Då var dammsugaren inhandlad...min ömma moder stod för större delen av kosnaden. Då jag snart fyller år så fick jag det i födelsedagspresent :-)...skall tilläggas att mamma  även låg bakom min, numera, gamla eftersom jag fick den i inflyttningspresent för hmmm år sedan.
Bilen är nytvättad, hundgodis inhandlat. Känns som en bra dag så här långt. Nu väntar skogen om en stund

Försökte kolla småkronorna inatt men somnade efter första perioden. Bra start av junisarna i alla fall med 3-1 mot Suomi. Kan ibland tycka att junioridrott är betydligt roligare att kolla på än seniordito. Juniorerna är inte så taktiskt skolade ännu och bjuder på mer öppet spel, oavsett idrott egentligen. Kommer att försöka följa J-VM så gott det går.

Lite senare samma dag: Maten står i ugnen. Vovven sover efter ett par timmars lek-samvaro med en ny kompis.

Lotta och vivvarna i skogen


Det var fantastiskt skönt ute i skogen och på flygfältet. Kändes som en vårdag med starkt solsken som värmde i ansiktet.

Väl hemkommen blev det matlagning men säg den glädje som varar...en av de nyinköpta ingredienserna hade möglat varvid yours truly fick ut och byta denna produkt med irritation som följd. Irritationen har lagt sig nu kan meddelas.

Nej, nu blir det mat

VCD

Måste vs vill

En av de saker jag uppskattar med att vara ledig är att inte ha något planerat. Bara känslan av att jag inte skall göra något eller vara någonstans ett visst klockslag är underbar. Hela den oplanerade tiden blir egotid...jag kan bara göra vad jag vill. Se på TV, surfa, gå ut i skogen, ta en tur med bilen och bara göra saker som jag vill....alla måsten är väck.

"Kan du byta ut jag måste till jag vill", säger en föreläsare jag sett flera gånger. Om jag vill istället för måste leder det till positiva signaler och skapar en målbild av nåt som är färdigt istället för arbetet som krävs för att nå dit enligt samma föreläsare.
Nu känns det inte fullt så enkelt som han vill göra gällande men jag gillar idéen. När jag senare under dagen pratade med L om detta kom orden "bör", "kan" och "skall" in i teorin också...jag kanske får ta allt ett varv till i huvudet. Tills vidare använder jag dock grundtesen.

Dagen har annars varit lugn och skön. En tur ut i mellandagsrean som inte resulterade i något inköp för mig. Tror dock att smakrådsuppgiften sköttes bra.

Dagens film: "The Changeling", mycket bra

Morgondagen kan innebära ett nytt besök i det allmänna tumult som går under namnet mellandagsrea. Dagen skall innebära en långpromenad med vovven.....för att jag vill, inte måste

VCD

Over and done with

Så var julen överstökad för 2008. Ja, det vill säga att det, rent formellt, är två helgdagar kvar men jag räknar liksom inte dom.

Redovisning av dagen:
Maten smakade bra. Köttbullarna kändes ovanligt lyckade i år.
Efter viss vila efter maten blev det promenad till kyrkogården för att tända ljus på morföräldrarnas grav.

Väl hemkomna väntade kaffe med kaka samt (för första gången på länge) presentutdelning. Modern fick ett kit med skönhetsprodukter vilka uppskattades stort. Bror och jag själv fick varsin varm och skön pläd som vovven redan ligger på och hårar ner. Men julen är ju för alla så varsågod Zacko :-)



Nu på kvällen har Zacke och jag delat på lite mer julmat i väntan på att glassen som ligger i frysen gör sig påmind. Mitt nya, nyttigare liv börjar efter helgerna och skall omfatta kostomläggning och mer motion. Inte inför beach-2009 då jag formligen avskyr att vara på badstränder utan för mitt högst egna, personliga välmående.

Imorgon är planen att komma ut i skogen under dagen samt eventuellt att åka och köpa en teknisk produkt jag är i behov av, nämligen en dammsugare.

VCD

Mmm-gott

Om en stund går bilen med undertecknad och bror  söderut, eller närmare bestämt sydväst. Julafton skall firas i Åmål av alla ställen men just det stället bor mamma på så det verkar ju ganska vettigt att åka just dit. Dessutom är det min födelsestad så det finns ganska starka kopplingar.

Följande skall avnjutas under dagen:
Köttbullar
Salt nötkött
Skinka
Prinskorv
Ris á la Malta
Potatis i olika former
Senap ( ja, till skinkan alltså)
mm mm (med mera...inte mmm som i mmm-gott, men det skall bli mmm-gott också)

Det som är lite udda i år är att jag inte ätit fyra julbord innan julafton redan. Endast lite grann på jobbet för nån vecka sedan. Det innebär att jag kommer att njuta extra mycket tror och hoppas jag.

Tyvärr får halva hushållet stanna hemma då alla inblandade inte kan umgås på ett civiliserat sätt. Får försöka smuggla med lite mat till honom så att även han känner av julstämningen.

Räknar med att vara hemma runt 20-21 nån gång och vis av tidigare erfarenheter kommer det att bli soffan med nån film då eftersom jag med största sannolikhet kommer att vara trött och übermätt

Bok som läses just nu: "Uppdrag fred" av Carl Bildt. Handlar om hans tid som fredsförhandlare i forna Jugoslavien. Mycket intressant.

Filmer som kollats den senaste tiden: "Pianisten" - grymt bra. "Uprising" - bra, klart sevärd

Nej, nu väntar duschen och en walk about med vovven innan beamern drar sydväst.

btw...dopparedagen...my ass...kommer inte att doppa på nåt vis. I grytan menar jag....skärpning


VCD

Välmående trots saknad

Efter en ganska rörig höst har jag den senaste tiden mått riktigt bra. Sommaren och hösten innebar flera omständigheter som tog min uppmärksamhet och energi men sedan en tid tillbaka har energin kommit åter. Jobbet har varit roligare. Det har aldrig varit så att det varit svårt att gå dit men det känns ändå lättare nu och framför allt trevligare att vara där.
Jag fick häromdagen frågan "om allt måste ha ett mål?"...och det behöver det inte men jag lever i tron att alla har ett mål gemensamt och det är att må bra. Det faktum att mitt eget välmående gör att jag dessutom kanske kan få andra att må en smula bättre gör inte saken sämre.

Dock är saknaden av snö stor. Snön innebär så mycket trivsel med sitt ljus, knarrande när man går och att allt ser ut att vara inpackat i bomull. Är det vinter i kalendern skall det vara vinter i vädret också liksom...




Nej, nu blir det lite film och sen hoppas jag på trevliga drömmar inatt :-)


VCD

Dan före dopparedan

Så har man då skaffat en blogg. Verkar som att alla i hela världen (nåja) bloggar så varför skall jag vara sämre.
Bloggen kommer att innehålla vardagstrivialiteter, idrott, böcker jag läst samt en massa annat mer eller mindre intressanta saker som läsaren får bedöma.

Imorgon är det julafton. Jag och bror åker till mamma och firar på det sätt vi gjort under ett antal år. God mat, lugnt och stillhet är det som väntar. Ingen stress har det varit innan heller då vi sedan många år valt att skippa julklappar.

Julen är även tid för eftertanke. Helgernas helg innebär för många årets värsta händelse som av olika skäl bara är förknippat med ångest och olycka. Det gör inget att stanna till några sekunder och skicka dessa en tanke.

Min egen ledighet fortsätter under ytterligare ett par veckor och det skall bli skönt. Bara softa och umgås med trevliga människor. Promenader med vovven är nästan det enda som är planerat.

VCD

RSS 2.0