Lycka

Lycka kan bland annat vara att ligga i en bäck och skita ner sig. I alla fall om man är hund.
Det är tydligen så skönt, roligt, ja vad ni vill, att man kan göra det flera gånger med ren och skär lycka i ögonen.





VCD

Force majeure

Fick gå hem tidigare idag då strömmen slutade fungera på jobbet. Vi stängde butiken, skickade hem alla och jag gick även hem själv. Borde gå under epitetet "force majeure" eller?

Det blir ju inte sämre av att jag fick den lysande idéen att vara ledig imorgon så när träningen är genomförd ca 1920 ikväll så är jag ledig till måndag utan en massa måsten.

Kanske en trevlig lunch imorgon, långpromenader med vovven, förhoppningsvis med sällskap samt en del vila ser jag framför mig.
Skönt ska det bli i alla fall.

Hemma igen efter träningen. Sådär kul då vi inte var så många där. Dom som var där tränade i alla fall på bra. Har precis käkat lite och skall ha en lugn och skön kväll är tanken.


VCD

Smått och gott

En skön helg börjar gå mot sitt slut. Efter att ha varit i Filipstad med innebandytjejerna i fredags kväll har jag bara haft det lugnt och skönt  med några trevliga promenader, läsning, lite TV, lite surf och mycket vila. Inga måsten...bara vill!

Gjorde ett kort uppehåll i skrivandet då jag fick trevligt besök med förfrågan om hundpromenad. Passade på att duscha jycken och dammsuga också innan jag satte mig här igen =)

Veckan som kommer blir det en hel del möten ser det ut som. Mitt golfåtagande som tävlingsansvarig börjar imorgon med ett planeringsmöte. Skönt att mycket är gjort redan så att det finns en bra (?) plan att redovisa.
Ingen innebandymatch denna vecka.

Läser just nu: "Attack" av Andy McNab. Författarens egen historia om hur han kom med i SAS, det brittiska specialförbandet. Sådär är väl betyget med halva boken kvar.

Inte sett nån film på ett par veckor. Finns ett par på datorn som skall kollas så småningom.

Lön på tisdag. Välkommen in på kontot...kha-ching!

Bandy-VM har slutat...känns som ett stort "jaså". Kul att Sverige vann men visst kan man spela finalen direkt?

Sverige är tillbaka i världseliten i handboll. Det känns betydligt roligare än Bandy-Vm. Bra jobb av herrar Lindgren och Olsson.

Nu återstår lite sport på tv´n ikväll samt att försöka komma i säng tidigt.

VCD

Ordinary days

Veckan lider mot sitt slut och det som återstår av icke oplanerad tid är träning om 40 minuter, en arbetsdag imorgon samt match fredag kväll i Filipstad.

Veckan har varit ok. En ganska ordinär vecka men det märks att det skett lite ändringar i arbetsuppgifter men det är än så länge bara till det bättre. Morgondagen skall, om inget oförutsett inträffar, kunna läggas till kategorin "vanlig fredag".

Spännande blir det i alla fall att få rumsfördelningen vilket enligt plan skall ske imorgon på förmiddagen. Får/skall man sitta tillsammans med den eller den eller den...? Viktigt det där!

Vill ha snö!!

LIte senare samma kväll:
Träningen genomförd...bra fart på tjejerna. Allt förberett inför matchen imorgon. Handboll på TV just nu...lätt huvudvärk men totalt är det ganska ok.

Förutsättningarna för snö ökar i och med att det är minusgrader ute nu =)


VCD

Tideräkning

Man kan mäta tid på olika sätt. Dels det traditionella med "år, månader, veckor och dagar". Dels i "terminer" i skolan t ex. Sen finns det "säsong". Det måttet har varit mitt vanligaste under dryga femton år nu. Innebandyn räknas nämligen i säsong och en säsong sträcker sig från september till mars med lite olika variationer och beroende på hur man räknar.

Denna säsongen lider mot sitt slut och har gått fort. Det återstår endast fem matcher och den 27/2 spelas den sista för denna säsong. Säsongen som börjar i september 2009 blir min sista. Efter den kanske man skall göra ett bokslut på vad som man egentligen varit med om dessa år i form av glädje, sorg, fram- och motgångar avseende innebandyn. En hel del har det blivit...minst sagt. Jag har fått inse att jag inte kommer att få det där SM-guldet jag varit nära ett par gånger men jag konstaterar att det givit och fortfarande ger väldigt mycket.
Varför sluta då?
Jag har hållit på i så många år att jag känner att engagemanget som alltid varit min starkaste drivkraft inte riktigt finns där. Det är lite av "been there-done that" hela tiden. Jag blir inte riktigt förbannad/sur/besviken när vi förlorar längre....och då är det dags. Men jag ger det en säsong till...förmånen att få jobba med de tjejer som finns i laget och de ledarkollegor jag har överväger ett år till. Dock är det skönt när säsongen är över...det lägger sig ett lugn över mig och helt plötsligt är helgerna fria.
Nu går innevarande säsong inte att jämföra med att vara i elitserien vad avser tid och då framförallt till resor. Allt trixande och fixande med hundvakt, ledigt från jobbet och annat saknar jag inte överhuvudtaget. När längsta resan går till Hagfors istället för Boden med en skillnad på 104 mil enkel resa så är det ganska lugnt =)

Men det är några veckor kvar innan säsongen är till ända. Nu väntar en "vanlig" vecka med jobb, träning och match. Låt vara att matchen är på fredag kväll så att helgen är fri. Helgen är dessutom helt oplanerad i skrivande stund vilket är skönt.

Nu skall resten av söndagskvällen ägnas åt lite TV och läsning.


VCD

TGIF

Efter att ha varit lite småkrassslig några dagar med deltidssjukfrånvaro är det idag heldag på jobbet igen. Dagen inleddes med en föreläsning som var uppdelade på två föreläsare. Den första var supertråkig, den andra var godkänd.

En god lunch intogs och eftermiddagen har omfattat administration utifrån att vi organiserat om oss och fått ett sk fullt handläggaransvar.

Det skall bli skönt med helg!!
Lördag eftermiddag är det match mot Åmotsfors på hemmaplan. Söndagen är oplanerad men blogmaster tänker använda söndagen till bl a en längre dogwalk, gärna med sällskap ;-)


VCD

Walk on by..

Dagens tema har varit "promenad". I morse blev jag påmind om att jag och C skulle gå till jobbet idag. Kanontrevligt...vi travade iväg och kom till jobbet. Pratade och hade trevligt på vägen.
Lite senare promenerade samma sällskap till stadens centrum för lunch. Skön promenad och god mat med påföljande not-so-power-walk åter till arbetet. Så långt allt gott...

När jag sen skulle hem sjönk trevlighetsidex avseende promenader med flera steg, punkter, procent eller vilket sätt man nu föredrar att mäta just trevlighetsindex med. Vadan detta?

Jag fick gå hem själv...ensam, alone, allena. Ingen att prata med om livets allvarligheter eller trivialiteter. Känner att bättre planering kommer att krävas i fortsättningen för att detta icke skall upprepas.

Gå till jobbet...bil hem? Svårt rent logistiskt.

Cykla till jobbet med sälskap...cykla hem vilket gör att man kommer fortare hem trots att man är själv? Jo...cykeljäveln måste fixas bara.
Hmm...det är kanske det som gäller på sikt.

Dagens I-landsproblem: Säkringen till motorvärmaren går ständigt, vilket kommer att innebära att jag får sätta mig i en kall bil på mornarna nu. Får ringa hyresvärden....för det kan väl inte vara fel på min bil och dess säkringar??

Dagens bok: "Samlarna" som tidigare omnämnts. Kommit in i den riktigt bra och slutet ser ut att bli rafflande.

Dagens köp: Tre nya böcker från jobbet. Hittade en fortsättning på en bok jag läste ut förra veckan..bra!

Dagens upptäckt: Apocalyptica. Finsk stråkhårdrock. Skall ordnas (läs:laddas ner) fram mer att lyssna på.


VCD

"Golf går för långsamt"

Helgen avlöpte i sakta mak med förlust i innebandymatchen i Grums (fan!). Efter hemkomst intogs ryggläge i soffan och ett visst lugn infann sig i kroppen.
På söndagen satte golfsäsongen igång...eller, golfbanan besöktes med tillhörande vivvar och det är en skön känsla att vandra runt på de öppna ytorna och visualisera alla bra slag jag skall slå i sommar, alla trevliga rundor jag skall gå, alla skratt och även alla förbannelser jag kommer att uttala över ett missat slag eller putt. Mitt promenadsällskap tror inte att golf är en sport för henne eftersom det går för sakta. Hoppas att jag får chansen att visa upp helheten med ett trevligt klubbliv efter eller före en runda i sommar ;-) 

Idag har det varit arbete igen och nu är man inne i vanliga rutiner där veckorna kommer att rulla på En del förändringar redovisades idag och en del förutsättningar kommer att redovisas på torsdag. Känns väl ganska ok om vi bara får till en miljö att arbeta i som är värd namnet.
Jag hittade tre böcker på jobbet som inhandlades och som nu ligger i "skall-läsa-högen" på bordet bredvid sängen

Vidare har dagen inneburit ett oväntat telefonsamtal som inte bara är positivt utan satt igång en hel del funderingar. "Blast from the past" kan man säga.

Golfbanan besöktes åter med samma trevliga promenadsällskap och samma vivvar...var liiite blötare i marken idag så nu ligger en trött, nyduschad Zacko i sängen och sover gott.

Nej, nu blir det lite käk, slappande och zappande.




VCD

Lång dags färd mot natt....

Senare delen av igår kväll och tidigare delen av natten stod samtalet i centrum. Det var så trevligt, innehållsrikt, uppriktigt och givande att, morgonens vedermödor med uppstigning, avfärd till jobbet, halvseg dag som avslutades med fem timmar i en innebandyhall, fullständigt var värt det =)

Utvecklingsamtal med chefen avhandlades också idag. Jag tror att jag fick med det mesta av den kritik jag kände att jag ville framföra, allt i syfte att det förhoppningsvis kommer att fungera bättre med vissa saker.

Veckan då?
Jo, lite uppsplittrad vad avser jobb kontra ledighet. De lediga dagarna svischade naturligtvis förbi som en stormvind men innehöll bl a två trevliga promenader i skogen. En skön pizzakväll hanns även med.

Arbetet har väl gått halvt om halvt på sparlåga då jag upplever att vi är i väntans tider avseende viss struktur samt att det är liiite trögt att komma igång efter att ha varit ledig ett par veckor..

Jag har fyllt år...42 närmare bestämt men det är fan ingen ålder på en häst

Helgen kommer att inledas i en sunkig sporthall i Grums med match imorgon kl 13.15. Efter hemkomst och hela söndagen är det blankt i min delade kalender. Hoppas kunna fylla den med nåt bra.

Nu sittandes framför datorn en stund efter att klockan slagit 22 måste jag erkänna att jag är ganska trött. Trött, men inte sliten. Jag är trött på det där, ganska sköna sättet. Sannolikt kommer jag snart att gå och lägga mig för att slå upp en ny bok och lika sannolikt kommer jag att somna tämligen omgående när jag slagit upp nämnda bok. Jag tror att boken som öppnas blir "Samlarna" av David Baldacci som kom på posten igår.




VCD

Herr ober...eis bitte!

Då var man tillbaka i verkligheten om man med verkligheten menar jobb. Efter dryga två veckors ledighet skulle jag faktiskt kunna tänka mig att vara hemma ett tag till. Trots detta gnäll från undertecknad är det ganska kul på jobbet med mycket skratt och det förgyller naturligtvis.

Detta skrives innan vi i min arbetsgrupp skall träffas över en bit mat eller en pilsner eller nåt. Blir förhoppningsvis trevligt.

Imorgon skall utvecklingssamtal med chefen ske. Finns en del som jag kommer att ta upp, helt klart. Jag är ganska nyfiken på vad han tycker och vilken bild han har. Intressant...hmm.

Fick första gratulationen redan igår =), sen har det kommit lite sms, telefonsamtal och en hel del gratulationer på Facebook...kul!

42




VCD

Tre vise män eller....

Trettondagen firas till åminnelse av att det var då som de tre vise männen hittade fram till Jesusbarnet efter viss stjärnnavigation.
Men...
Vad hade hänt om nu de tre vise männen hade varit kvinnor?
  • De hade stannat och frågat efter vägen.
  • De skulle ha kommit fram i tid.
  • De hade hjälpt till vid födelsen.
  • De hade städat stallet.
  • De skulle haft nyttiga presenter med sej.
  • Någonting att äta skulle också funnits med

Men......vad hade hänt när de gått därifrån?  
                        

Direkt efter när de gått från stallet:

  • "Såg ni vilka sandaler Maria hade på sej till den tunikan. "
  • "Barnet är ju inte ett dugg lik Josef. "
  • "Tänk att de har alla husdjuren inomhus tänker de inte på allergirisken! "
  • "Jag har hört att Josef är arbetslös också! "
  • "Å åsnan var inte riktigt klok ju! "
  • "Undrar när jag får tillbaka min lasagneform? "
  • "Oskuld? Vilket skämt! Jag känner Maria sedan gymnasietiden"


Annars har dagen varit bra. Det började med en trevlig skogspromenad tillsammans med C och vivvarna. Efter det väntade soffan som sedemera blev en timmes sömn i sängen =)
Kvällen avnjöts med samma sällskap minus en vovve. Pizzan smakade bra och diskussionerna var intressanta, roliga och utvecklande.
Eftersom jag har förmånen att vara ledig även imorgon så blir jag nog uppe en stund till. Skall surfa runt lite på datorn, kolla lite TV och prata med Zacko.



 
VCD

Nattarbete

Så var då första arbetsdagen gjord. Skönt med ledigt två dagar nu =)....man är ju fullständigt utpumpad.
Skämt åsido, dagen har gått bra och jag har haft ganska kul faktiskt.

Efter dagens träning skall jag ladda för JVM-finalen som startar 0130 inatt. Jag kommer naturligtvis att somna innan den har börjat alternativt är färdigspelad men målet är i alla fall att se matchen. Det har varit roligt att följa småkronorna och laget har visat att man skall vara på den nivå där man nu befinner sig.
Matchhjälte för Sverige? Jag tror att det släpper för Oskar Möller faktiskt och att han får göra två mål varav 5-3 i tom kasse med 45 sekunder kvar.

VCD


Finsk fylla


 

VCD

Husse...jag drar!

Under dagens skogspromenad tyckte vovven att det var en utmärkt idé att lämna husse och dra iväg på egna äventyr. Trots enträgna skrik och rop från undertecknad var vovven borta. Man kan enkelt uttrycka det som att han fullständigt sket i mig. Nå, åter till bilen och vänta där eftersom han troligtvis skulle återkomma. Viss rädsla för E18 fanns men efter en stund så kom han, nöjd och belåten, tillbaka.

Imorgon börjar jobbet med en mjukstart. Skönt iaf att man har koll på vilka dagar man arbetar eller ej ; )
Tror att det blir en dag med många frånvarande då det är en klämdag, men jag kan ju ha fel.

På kvällen börjar dessutom vårsäsongen med innebandyn. Det återstår sexton träningar och sju matcher innan säsongen är till ända. Det har gått fort, minst sagt. Match redan på lördag mot Grums som ligger placeringen bakom oss. Vore väldigt skönt med seger för att skapa lite lucka bakåt samt för att få en bra start på det nya året.

Kan lätt fastna på You Tube. Det ena ger det andra och vips så har det gått en timme med bra musik, roliga klipp och nostalgi. Letar gärna efter sådant jag såg för länge sen när det fanns TV-program som "Tuben" och när "Tracks" på radion var det hippaste som fanns. Det var på den tiden som ordet hipp användes. Hipp, hippare, hippast.



Nostalgiklipp


VCD

Nöjd

Efter en lite seg start på dagen åkte jag och Zacke till Sörmon och tog en långpromenad...jätteskönt. 6000 träd är nu urinmarkerade eftersom Zacke tyckte att man måste visa att man varit på plats. För formernas skull skall sägas att det var vovven som kissade på alla träden.



Juniorkronorna fortsätter att spela bra. Semifinalen ikväll kl 21.30 mot Slovakien skall ses. Final mellan Sverige och Kanada så småningom?

Tänkt mycket på golf de senaste dagarna. Längtar tills jag kan få slå ut igen. Skall bli kul att vara tävlingsansvarig på Bryngan också. Nu skall även träningen utifrån TPI-screeningen starta. Programmet ligger klart och på måndag kör jag igång.

VCD

Oj, vad du har växt...

Väderlekstjänsten lovar mer kyla =), hoppas snön kommer också.

Större delen av dagen (fram tills nu) har spenderats i bil på väg till, samt på plats i, Åmål. Där har inmundigats lunch samt kaffe med tillbehör. Dessutom kom en kvinna som var min mors bästa vän under uppväxten och som inte sett blogmaster sedan 1970. Hon tyckte att jag växt en del sedan dess...jo, 38 år gör ju sitt.

Nu återstår endast två dagar innan man ska till jobbet igen. Dock blir det en mjukstart med arbete på måndag för att vara ledig ytterligare två dagar innan det drar igång på riktigt.

Det märks inte så tydligt att vi går mot ljusare tider än. Ganska mörkt ute.

Då så...
2008 års mest spelade låt i bilstereon:
Comfortably numb, liveversion fr 1994 med Pink Floyd

2008 års comeback:
Golfen som kom in i mitt liv med stormsteg igen efter att ha legat i träda några år.

2008 års bästa röst I:
Frida Öhrn

2008 års roligaste tävling:
PQI

2008 års utlandsresa:
Blev endast Lettland (Riga) under 2008...skärpning!

2008 års R.I.P:
Richard Wright, Pink Floyd

2008 års bästa röst II:
Alla som röstade på Barack Obama

2008 års hund:
Zacko (igen)

2008 års bästa film:
Pianisten (kom inte 2008, men jag såg den då)

2008 års bästa TV-program:
Dexter

2008 års mest avskydde I:
Anders Eklund

2008 års mest avskydde II:
Josef Frizl

2008 års idrottbesvikelse:
Fotbollslandslaget i EM


Listan kommer att fortsätta...


VCD









Hammarö 0101








VCD

RSS 2.0