Sommar?

Kan det vara så väl att sommaren har kommit till oss i de sista skälvande dagarna av maj?
Vädret har onekligen pekat på det de senaste dagarna.

Helgen har därför spenderats utomhus förutom den del av dygnet när jag sovit. Tack och lov är nätterna fortfarande inte så varma. Jag tillhör den kategori som knappt kan somna om det är för varmt ute men än så länge funkar det bra.

Innehållet detta veckoslut har varit golf, hundpromenader, ett fyrtioårskalas i en underbar miljö som påminde om Änglagård. Fanns ett ledigt hus på den ö där vi befann oss såg jag men tyvärr finns inga lediga pengar just nu.

Kommande vecka så är det två dagar som skiljer sig lite mot det vanliga. På onsdag är det en friskvårdsdag som kan bli trevlig beroende på vädret då vi skall vara utomhus hela dagen. På fredag är det en avdelningskonferens som i alla fall innebär ett avbrott från jobbet. Vem vet, den kanske kan bli kul den dagen med?


VCD

Luft som smakar

Det är underbart att gå i skogen efter att det regnat.
När jag slutade jobbet åkte jag hem, drog på mitt regnställ, åkte till min slinga och bara njöt av den rena, klara luften som efter regn nästan smakar gott :)
Att vovven blev skitig på de våta grusvägarna var av underordnad betydelse. Det finns ju duschar...


VCD

Pojken och vargen

I sagan om "pojken och vargen" ropar en liten pojke "varg, varg" varpå de vuxna kommer med dragna vapen för att rädda pojken. Nu fanns det ingen varg men pojken fortsatte att ropa flera gånger och de vuxna kom varje gång utan att det fanns varg. När så pojken verkligen såg en varg hade de vuxna tröttnat på pojkens lek och valde att inte komma till undsättning.

Under fyra år har det ropats "varg" en gång per år varvid jag och andra har kommit så fort vi kunnat. Vi har hjälpt till, tröstat, ställt upp, pratat och funnits till hands.
Det går en tid och sedan ropas det "varg" igen och allt upprepas på nytt.
Nu är det som så att i denna saga finns det en varg men den som ropar förstår inte att vargen är farlig och trots alla förmaningar, samtal och hot har vargen alltid varit välkommen tillbaka.

Vargen har varit borta ett år men kom åter i måndags. Idag hördes en viskning som ganska snart kan bli ett rop men denna gång  kommer vi inte till undsättning . Förtroendekapitalet, liksom för pojken i sagan, är slut. Alla lögner har satt sina spår och hjälpen som funnits tidigare har uppenbarligen inte lett någonstans så varför skulle det lyckas denna gång?

Vi var flera som trodde att det verkligen skulle fungera denna gång. Förutsättningarna och viljan verkade finnas men liksom tidigare ersattes den förhoppningen av en gigantisk besvikelse.

Nu får andra komma när det ropas...jag väljer att försöka lägga kraft och energi på mig själv och de i min närhet som jag vet både kan och vill ta emot det jag har att ge.
Det är ett svårt och stort ställningstagande som jag faktiskt inte vet om jag kan eller klarar av att fullfölja men det har ropats för många gånger nu.


VCD

It's tisdag

Tisdagen började med ett magontsmöte som var snabbinkallat. Nu blev det ett ganska bra möte vilket gjorde att det magonda släppte relativt fort.
Verkar bli en flängdag på cykeln fram och tillbaka men det är ju bra motion så inte mig emot.

Vädret...nja, kanske regn i eftermiddag/kväll utifrån vad smhi.se lovar/hotar med beroende på om man är bonde eller inte.

Lite lättare att gå upp idag.

Återkommer nog med mer text under dagen/kvällen.

Nu återkommer jag.
Klockan är tjugo över fem och en bra, svettig promenad på I2 är genomförd.
Vidare en trevlig vistelse på flygfältet med sällskap och ytterligare en hund.
Två morötter uppätna (hittills)

Tror inte att det blir så mycket mer idag. Förutom att det sannolikt kommer att bli fler morötter.


VCD

Måndag

Det var inte kul att gå upp imorse. Söndagssvårt att somna igår och inte så sugen på att jobba var väl de bidragande orsakerna till mitt motstånd att lämna sängen.

Fick en hel del gjort trots allt så det fanns väl någon väl dold gnutta motivation gömd därinne.

Spotify funkar på jobbet igen!

Fick idag höra att jag liknade Henrik Schyffert..haha.
Inte så likt om jag får säga det själv.

Imorgon är det tisdag...får väl hoppas på att det blir lite lättare att gå upp då.
Vidare hoppas jag på liknande väder som idag..mycket behagligt.


VCD

Vad är det som går och går....?

Efter att ha gått upp i ottan, spelat golf i  tre timmar och därefter en powerwalk på dryga timmen på min nya slinga, så är jag jäklar i min låda värd att få käka minst två morötter.
Ja, så får det bli....


VCD

Tack Henrik!

Tack Henrik Schyffert för att du i din föreställning "The 90's - Ett försvarstal" fick mig att återupptäcka det eminenta bandet Suede.




VCD

Följdes av en solig lördag

Större delen av dagen spenderades på golfbanan där spelet gick medelbra men det var varmt och skönt i solen.

Den bästa delen av dagen var dock den tidiga kvällen då jag fick njuta av lugna vatten, sol och tystnad på Hammarö tillsammans med Zacko








VCD


En regnig fredag

Klämdag och sitter på jobbet med regnet utanför fönstret. Kändes inte alltför svårt att gå hit eftersom det är helg redan imorgon igen men visst hade det varit skönt att vara ledig. Dock är det så att jag inte velat ägnat mig åt vare sig golf eller skog idag på grund av vädret så det är kanske lika bra att sitta här och ringa, skriva, prata och vad man nu gör mer.

Gårdagen ägnades åt golf på förmiddagen. Skönt att vara ute men vädret växlade från varmt till regn till blåst. Spelet gick sådär men det var sekundärt då det var trevligt att umgås på banan med två golfvänner jag inte träffat på en tid. Golfvänner är vänner man träffar mellan maj och september varje år. Därefter övervintrar man och hörs av i maj kommande år igen.

Väl hemkommen fanns det en individ som ville bada så vad göra annat än att sätta sig i bilen och åka ut till Getingberget för bad och lite spring.

Hittade en promenadslinga i onsdags som på kartan såg ut att ta ca en timme. För säkerhets skull kollade jag klockan vid avmarsch och det tog en timme på minuten :). Det var åter på mina gamla jaktmarker, enbart på grusvägar, utan inbjudande lerhål, som vissa av promenaddeltagarna gillar att hoppa i.

Nej, kanske dags att visa sig ute på golvet en stund..

Lite senare samma dag:
Regnet har avtagit. Detta kan innebära att Sörmon får besök vid halvfemtiden. En i vår familj skiter högaktningsfullt i vädret, en gör det inte. Problemet för den som skiter i det är att den andre bestämmer. Känner inte för att få in en halv skog i lägenheten. Just nu ser det ut som att båda familjemedlemmarna får sträcka ut stegen senare.

Golf bokat till 10.50 imorgon

Spotify har slutat fungera på jobbet!
Trots ominstallation funkar det inte. Har kommunen infört en no-spotify-policy måhända?
Tur att Bandit radio finns på webben som substitut.
Just nu spelas "Bittersweet symphony" med The Verve :)

En och en halv timme kvar av arbetsveckan...snälla, låt tiden gå fort!



VCD

Joggingkort

Dagarna går sin gilla gång och de tidiga kvällarna ägnas åt promenader i bra tempo. Det känns lättare och lättare för varje tillfälle och jag börjar redan på morgonen planera vart jag skall ta vägen efter jobbet med mina walkingskor (ett icke godkänt ord, jag vet:))

Torsdagens ledighet kan komma att spenderas på golfbanan om det blir fint väder och sen finns det en helt oplanerad helg framför mig som säkert kommer att innehålla golf i någon form samt skogsbesök i en annan form. Vart är inte bestämt för något tillfälle.

Jag fattade ett beslut att inhandla joggingskor och gymkort idag. Skorna vid lönen och kortet i höst. Eftersom jag både har berättat det och skriver det här så har jag nu pressen på mig att det skall bli så också.

Nu blir det en morot till tror jag...


VCD


A little bit of this and....

Helger går på tok för fort, även när man som jag hade ledigt i fredags. Funderar lite på att propagera för att kunna arbete med omvända förhållanden...jobba två dagar - ledigt fem.

Fredagen gick i ett huj med klippning, skärgårdsbesök, arbete på golfbanan och lite annat.

Lördagen och söndagen har gått i friskvårdstecken. Jag har varit utomhus båda dagarna från tidig morgon till sen eftermiddag där innehållet har varit golf samt skogsbesök som avslutning båda dagarna.

Vi hade vår första tävling idag med det nya gänget som sköter tävlingsverksamheten på Bryngfjorden. Det gick bra och känns som en bra start =)

Kommande vecka blir lite splittrad med ledig torsdag och jobb på fredag men det är skönt med fyradagarsvecka oavsett.
Skall tydligen lära mig att släcka bränder imorgon...igen!

Lyssnar på just nu: Spotify som spelar gamla ELO-låtar..nostalgi.




VCD

Fredagspromenad

Några bilder från fredagens promenad till vackra Bonäsudden där såväl vovvar som undertecknad hade en skön stund.












VCD

Gamla jaktmarker med nya ögon

Man kan beträda golfbanor på olika sätt. Mina två favoritsätt är att göra det med sällskap och hundar samt att vara där för spelets skull med klubbor, bag och bollar.

Idag har jag varit ute med klubbor, bag och bollar och spelat sådär men det var skönt väder nu ikväll i alla fall. Antar att mitt halvtaskiga resultat var en reaktion på det fina spelet i lördags. Oavsiktligt tror jag att man höjer sin ambitionsnivå eller kraven på sig själv. Sån tur att jag spelar i huvudsak för att själv må bra och inte så mycket tävla mot mig själv eller andra.

Dagen har annars innehållit en skön skogspromenad på gamla jaktmarker som jag nu ser på ett nytt sätt och upptäcker saker jag inte såg förr.
Jag har haft sällskap hemma en stund på eftermiddagen och fått gosa med två vovvar som båda ville ha uppmärksamhet och fick det efter bästa förmåga. Jag skall ha samma sällskap imorgon men då stannar vi nog inte inne hos mig utan beger oss nånstans för promenad, bad och kaffedrickande.

Ledig imorgon fredag =)


VCD



Geografi

Räggårdsviken heter Bonäsudden och Bonäsudden heter ingenting. Tur att man hittar hem =)


VCD

090510, 09:30-10:45

Jag, vovven, en ryggsäck med termos innehållande kaffe....











Naturen var lite bister idag med blåst och regnstänk.


VCD

6,1

En lång dag i golfens tecken på vackra Hammarö är till ända. Vädret var med oss bra och det var kanske det som gjorde att jag spelade mitt livs bästa rond idag =)

Imorgon blir det skogsbesök. Vart vet jag inte men eventuellt fortsätter jag på den inslagna Hammarövägen då det finns flera vackra platser att besöka. Ska dock inte bestämma mig utan vara lite spontan och crazy och bara åka nånstans...det vill märkas. Nytt kaffe är inköpt, termosen upphittad, diskad och redo att innehålla varmt kaffe.


VCD

Nya sulor

Lyckades komma hem lite tidigare idag...och hade tänkt att sticka ut i skogen men vädret gör att jag väljer att stanna inne och tvätta istället.

Nya däck till bilen inköpta och monterade. Blev inte riktigt så dyrt som jag befarade. Nu återstår bara att boka ny tid på Bilprovningen så att dom ser att felet är åtgärdat. Min bror tyckte det var vansinnigt och föreslog att jag skulle åka dit, ta ut en kontrollant och be denne titta i tre sekunder och saken är löst. Tyvärr tror jag inte att det funkar men idéen är inte så jäkla dum.

Hockey-VM med semifinal Sverige-Kanada ikväll...ett stort "jaså".
Helt ointressant när inte de bästa spelarna är med tycker jag.

Läser just nu: "I de dödas namn" - Ian Rankin..helt ok.


VCD

Däckad

Jodå...nya bakdäck blev domen efter besiktningen. Antar att det är cirka 2000:- som skall fram till dessa nya sulor.
Som vanligt får inköp av denna dignitet ske på rätt sida om den 27:e, dvs efter nyss nämna datum.

En plastmatte finns numera utsedd också =)

VCD

Uppvaknande

Hörde precis en reklamfilm i bakgrunden som där man sade något i stil med "..plötsligt upptäcker du att det är närmare till pensionen än studenten"....varvid jag börjar räkna.
Och ta mig tusan...det är 23 år åt båda håll.


VCD

Kommer inte på någon bra rubrik

Ytterligare en vecka är snart klar för att läggas till handlingarna, i alla fall vad avser arbetet. Nu är det bara...nä, vill fan inte räkna veckorna till semestern ännu. Skall dock vara ledig en och en halv dag nästa vecka så jag ska väl inte klaga antar jag.

Helgen återstår ju av innevarande vecka och det enda jag vet är att jag skall tillbringa lördagen på Hammarö med olika representanter från golfklubbar i Värmland. Det blir information, mat och eventuellt spel.

Jag hoppas att vädret blir bra för såväl golfspel som uteliv då jag har lite planer på att tillbringa del söndagen i naturen. Kanske ta med lite fika och/eller nåt att käka och hitta ett trevligt ställe, gärna vid vattnet, där det medhavda kan avnjutas tillsammans med en skön utsikt och rogivande läten runt omkring.

Imorgon är det den årliga bilbesiktningen...kan kanske få anmärkningar på bakdäcken. Sen blir man ju inte förvånad om de hittar nånting mer. Nitiska jäklar som jobbar på Svensk bilprovning, helt klart!

Blev plastpappa idag =)   (Plasthusse kanske är rätt benämning såhär ett knappt dygn senare)


VCD


09.50

En trevlig och skön dag igår följdes upp med golfpremiär på bana idag.

Kl 0950 var det dags för att slå ut för mig och min något bakfulle spelkamrat för dagen.
Spelet var upp och ner som det är vid första tillfället för året men totalt sett var det mer upp än ner i alla fall vilket bådar gott inför fortsättningen.
Banan var helt okej och mitt ryggont påverkar inte svingrörelsen utan bara när jag böjer mig ner för att plocka upp bollen. Om det fortsätter så med ryggen är det lugnt. Tvärtom skulle vara betydligt tråkigare.
Det var hur som helst väldigt kul att spela igen!

Nu blir det lite soffa och vila innan jag eventuellt sticker ut i skogen med vovven.


VCD

Kontemplation

Cirka trehundra meter från där jag sitter och skriver brann en majbrasa igår kväll  och jag såväl hörde som såg folk vandra dit.

Själv valde jag en annan form av Valborgsmässofirande...
För ungefär en vecka sedan blev jag visad ett smultronställe av en mycket god vän som jag valde att återvända till igår kväll.

Jag har ingen aning om vad stället heter och det är egentligen oväsentligt. Platsen ligger där, lite i skymundan, och efter en kortare vandring på en liten skogsstig öppnar det upp sig och man är framme vid vattnet.

Jag gick ner till stranden där min följeslagare ville bada, eller åtminstone svalka sig och efter en stund gick jag åter upp till stället där det översta av de tre fotona är taget. Jag satt kanske en timme med vågskvalpet som bakgrundsljud och bara insöp atmosfären av denna plats. Till och med vovven kunde sitta avslappnat.






Denna timmes kontemplation gav ett lugn som räckte en lång stund.


VCD

RSS 2.0