Ide

Det var inte så länge sedan jag skrev att februari kom med stormsteg. Nu återstår endast några minuter av den sista vintermånaden innan mars månad infinner sig imorgon.  Om en månad drar vi fram våra klockor för sommartid....det går fort.
Februari har fått vara en riktig vintermånad. Ganska ordentligt med snö och lagom kallt...det har varit skönt.

Det finns flera tecken på att vi går mot vår. Imorse, 06.45, när jag var ute med vovven var det ljust och fint och det står väl inte på förrän det kommer tussilago i våra diken också.

Igår blev det klart att mitt innebandylag inte behöver spela kvalspel utan nu är säsongen slut sånär som på ett par möten med laget...skönt!

Har gått i ide denna helgen. Kliver ur på måndag morgon.


VCD

Helgen vecka 8

Det har varit en helg som varit upp såväl som ner.

Avslutningen var helt ok eftersom vi vann den viktiga matchen och nu befinner oss på rätt sida om strecket och med en match kvar ligger avgörandet i våra egna händer att få stanna i division 2 utan att behöva kvalspela.

Väldigt mycket ner när mamma ringer och mår skit och det inte finns nåt att göra på långt avstånd. När fan skall det ordna till sig? Maktlöshet...

Mycket snö när jag vaknade idag var bra men töandet satte in ganska omgående.

När jag tänker efter igen så har det, förutom matchen idag och snön, varit en riktig jävla skithelg.


VCD

Is it is? Yes it is

Ikväll sitter stora delar av Sverige och tittar på melodifestivalen. Men inte jag...jag kan med stolthet säga att jag inte sett en sekund på skiten i år. Det blir sämre och sämre för varje år. 2009 kan jag ju naturligtvis inte ha några synpunkter på då jag inte sett något men jag har svårt att tro att kvalitéen har ökat markant.

Kom precis in efter att ha varit ute i snöandet. Jag och vovven gick en sväng på isen och snön yrde in i ansiktet...härligt!

Imorgon är det innebandy för hela slanten. Eftersom vi hade lite tur med resultat i fredags kan vi vid seger imorgon kliva över kvalstrecket.

Ska nog tusan ut på isen imorgon också innan jag åker till hallen



VCD

Ute i god tid

Sitter och förbereder mig för ett möte som startar om fyrtio minuter. Mötet handlar om en golftävling som spelas 10-12 juli. Det gäller att vara ute i tid =)
Känns väl inte helt aktuellt med hänsyn till vädret men jag får växla fokus från vitt till grönt.

Var ute och gick på isen idag...inget särskilt för de flesta men jag har undvikit isar sedan vintern 1994 då jag (högst frivilligt) hoppade i en isvak under en överlevnadsövning i Älvdalen. Det var så in i helvete kallt och obehagligt att jag aldrig vill i en dylik igen. Det kändes dock ganska safe idag då isen säkert är mer än 20 cm tjock. Får se när jag vågar ut igen.

Dags att åka.




VCD

What's up?

När jag sitter här på söndagskvällen och skriver har jag ingen aning om vad jobbet innehåller kommande vecka. Inget av det som står i min kalender har fatstnat i mitt huvud verkar det som. Ganska skönt...då slipper jag ju fundera om det är något särskilt.

Däremot vet jag att jag skall på golfmöte på tisdag kväll, dock vet jag inte vart än. Träningar och match har jag redan berört i ett tidigare inlägg.
Eventuellt skall jag se på hockey på lördag när Modo och "Foppa" besöker Karlstad. Det måste vara ett par-tre år sen jag var på hockey. Mestadels på grund av att det krockat med innebandymatcher eller träningar men även för att det är så förbannat dyrt. Med lite flyt får jag ett par friplåtar till lördagens match.

På tisdag morgon skall det bli ner mot -15 grader =)

Veckans filmtips: "The Wrestler". Mickey Rourkes come-back och han gör en fantastisk rollprestation som den åldrande "The Ram". Klart sevärd...får en stark fyra, på gränsen till en femma.

Har läst en hel del böcker på senaste tiden. Den bästa av de nyligen lästa är "När du läser detta" av Giles Blunt

Well, well....snart väntar sängen och en ny vecka.


VCD

Seger

Tjejerna vann med 6-1 igår efter att ha genomfört matchen på ett bra sätt. Nu är vi fortfarande med i kampen om en plats i serien utan att behöva kvala.
Vi fortsätter med två träningar kommande vecka och match på söndag där vi förhoppningsvis tar med oss det fina spelet och den inställning vi hade.


VCD

- 10 grader och sol

Stackars Zacko....allt han gör går på ren instinkt nu. Han är endast intresserad av att föra släktet vidare. Inte blev det bättre av att han fick träffa en ung, snygg tjej häromdagen heller.
Trots detta har vi varit ute en del, inte minst idag på en väldigt trevlig promenad i en för själen mjukgörande miljö. Livskvalitet!

Veckan har väl annars varit ganska vanlig med ett par undantag. I morse blev jag skrämd så skägget har fått grå nyans. Ett kanonskämt som jag inte såg komma direkt.
Jag fick en bok idag som jag läser med mycket nöje och lär mig dessutom en del på kuppen...tack för den : )

Imorgon spelar vi en viktig match med tjejerna. Seger och vi är fortfarande med och krigar om plats i tvåan kommande säsong. Förlust innebär troligen att vi måste spela kvalspel för att hålla oss kvar. Spännande!..
Söndagen är öppen.

Det sköna vintervädret verkar hålla i sig. Visst kunde man önska lite mer snö men det är riktig vinter nu i alla fall. Temperaturen skall tydligen hålla sig runt -10 grader under helgen och solsken är utlovat såväl lördag som söndag.

Till sist...nostalgi i ny tappning:




VCD

Hej mitt vinterland...

Det är så j***a kul att se vovvarna fara omkring som yrväder i snön. Idag var det Sommaros golfbana som var centrum för aktiviteten. Återstår endast Karlstads och Kils banor nu så har vi täckt närområdet.

Jag menar, om det är så trevligt på golfbanan på vintern...förstå vad underbart det är på sommaren ; )

Snart iväg på träning inför de sista tre veckorna av serien innan ett eventuellt kvalspel väntar. Det hade jag inte trott innan serien.


VCD

Snöhelg

Helgen har gått i snöns tecken med ett par långa, sköna promenader med vivvar.















VCD

TGIF II

Med 45 minuter kvar av arbetsdagen börjar helgkänslan infinna sig. Skall som vanligt bli skönt med ledighet. Denna veckan har gått otroligt fort...tiden har bara rusat iväg.

Fredagskvällen inleds med damlandskamp i innebandy mellan Sverige och Finland. Extra kul är att två tjejer som jag varit ledare för gör sin debut i landslaget ikväll. Tror på svensk seger naturligtvis.

Annars är det åter en oplanerad helg. De kommande två helgerna efter denna är det innebandy så jag hoppas kunna ta tillvara att det inte finns några måsten.

Det har snöat lite...nu är det vitt och fint ute igen och eventuellt kommer mer snö under helgen =). Zacke och jag skall vara ute, det vet jag säkert. Jag hoppas på trevligt sällskap för både mig och Zacko i snön ;)




VCD

Rock on!

27 mars gästas Karlstad av The Hives läser jag i det lokala bladet. Kan nog vara värt att gå och kolla in.



Dessutom så närmar det sig den 4/4




VCD

Vill så väl men det blir så fel

Vet inte vad det är med mig ibland men det känns som att jag börjar slå någon form av världsrekord i felsägningar och förmåga att vimsa till det.
"Om jag leker med mig själv så..."
Ringer till min telefon för att se var den är och svarar mig själv
Klappar om väska
Stoppar ner jobbtelefonen i fickan och lägger mobilen på bordet
Mängder med ord som kommer ut fel...

Kan det vara åldern?

Kan det vara vintern och att jag kräver mer energi?

Fan vet!

Nyss hemkommen från en skön promenad i trevlig miljö med mycket trevligt sällskap. Slängde snabbt i en tvättmaskin innan jag satte mig här. Kommer garanterat att somna i soffan ikväll...i alla fall känns det så just nu.

Vi förlorade matchen igår men tjejerna gjorde en mycket god insats och kämpade på i sextio minuter. Vi hade serieledarna i gungning men fick tyvärr ge oss till slut. Bådar gott framöver ändå.

Snart så....




VCD

Ur led är tiden

Tiden går fort....vips är det februari och den sista vintermånaden är här. Lite konstigt eftersom det inte varit någon vinter men nu är det så. Våren får gärna komma med stormsteg nu. Jag gillar vintern, tro inte något annat men när det inte blir riktig vinter känns det som deet kan kvitta.

Våren innebär att golfsuget blir starkare, att andra sug blir starkare, att det blir grönare och framförallt ljusare. Det har redan märkts att vi går mot ljusare tider och det är skönt. Jag har lärt mig att uppskatta ljuset som energikälla mycket mer de senaste åren än vad jag gjorde när jag var yngre. Ungefär som med nypotatis =)

Helgen har återigen inneburit vila. Vidare har en bland annat en lång, skön promenad och ett besök i Kamprads Imperium hunnits med.

Karlstads tjejer vann mot Falun idag vilket var väldigt kul för spelare och ledare. Nu ser det väl ut som att kontraktet är i hamn.

Match imorgon, måndag, mot Hagfors är den enda innebandyn denna vecka som jag är inblandad i. Däremot sitter jag på läktaren på fredag då svenska damlandslaget spelar träningslandskamp mot Finland. Kul!!

Kommande vecka ser väl ut att bli en ganska vanlig arbetsvecka. Denna slutsats/förhoppning bygger på att jag tror jag vet vad som står i min kalender. På fredag är det föreläsning igen, det vet jag säkert. Måste komma ihåg att ta med hundpåsar från biblioteket då.




VCD

RSS 2.0